Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '09

 
Kategori
Haber
 

Dünya çapında ve bilimsel!

Dünya çapında ve bilimsel!
 

TÜBİTAK, DARWIN'in 200 üncü doğum yıldömünde dünya gündemine girmeyi başardı!


TÜBİTAK, DARWIN'in 200 üncü doğum yıldömünde dünya gündemine girmeyi başardı! Dünyada önemli bilim haberleri arasına girmek için ille başarı şart değil.

" Bunu söylerken içim sızlıyor. Dünya çapında ses getiren haber, olay sayesinde günyüzüne çıkan gerçekler ve yorumlarım:

* * *

BİRİNCİSİ: (*)

Darwin'in sansürlenmesi şeklinde ortaya çıkan durumun tescili! Durum şudur: Sansür mekanizması, sonuçları düşünülmeden ve alel-acele bir tavır içerisinde yapılmıştır. Buradan; sansürleyen kişinin, sonuçları düşünemediği, durum analizi yapamadığı ve yaptıklarının güncel hayatla bütünleşip bütünleşmediği konusunda fikir sahibi olmadığı çıkar. Yani; işgal ettiği koltuğa ne denli layik olduğu ortadadır.

* * *

İKİNCİSİ:(*)

Darwin'in teorisi ile ilgili tahammülsüzlüğün, ne derece hakim kanı haline geldiğini göstermektedir. Yani: Bilim kurumunun başında bulunan bir müdür yardımcısı, bilimin, tartışmak ve konuşmak olduğunu unutmuş. Söylemlerin ve teorilerin bilimsellikle hiç de alakası olmayan, sindirme ve göz önünden kaldırma ile yok edilebileceğini zannediyor. Daha acı olanı, bilimsel bilginin billimsel tartışmanın ve bilimin çeşitli disiplinlerinin yayın yeri olan, söz konusu derginin, yıllanmışlığının, kurumsallığının ve yayınsal kariyerinin zedeenmiş olmasıdır.

* * *

ÜÇÜNCÜSÜ:

(LÜTFEN BU KISMA DİKKAT!) Bilimin tartışmak olduğu gerçeğinden uzaklaşmakla birlikte, yaşanan skandal, bilimsel bir yan da taşımaktadır. Bu bilimsel yan da şudur: Tübitak için yıllardan beri söylenegelen; Bilimsellik-Siyasalık tartışmasının, bilimsel olarak ispatlanmış olmasıdır. Teorik söylem olarak günümüze kadar devam eden düşünce şekli, deneysel verilerle gerçeklenmiştir.

İşte siyasallaşmanın ispatı BUDUR!

Hep sevgi ile kalın Murat SEVGİ 17 MART 2009

________ (*)CDENİZKENT, Yazısı için yaptığım yorumlar,

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=167517

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..