Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Dünya Çocuk Günü...

Dünya Çocuk Günü...
 

Dünyaya gözümüzü açışımız aynı ama herkesin şartları farklı olarak geliyor dünyaya. Bu değişiklik erkek ya da kız olarak gelmeyle başlıyor. Renginizin, dilinizin, kültürünüzün, dininizin belli olduğu bir ailede dünyaya geliyorsunuz dolayısıyla onların genetiğini, sahip olduğu kültürü, alışkanlıkları, zenginliği, yoksulluğu da göğüsleyerek dünyaya gözlerinizi açmış oluyorsunuz/oluyoruz.

Kimi en iyi okullarda okuyor, kimi dağda bayırda soğuk okullarda titriyor yine de inancından ödün vermiyor. Kimi yetenekleriyle, zekâsı ve şansıyla donanmış her zaman her yerde aranılan kişi oluyor. Kimi de ite kakıla, bazen tembel damgası vurularak daha keşfedilmeden bitirilen çocuklarımız oluyor.

Bolluk, bereket içinde olanlar bir parça ekmeğini yiyip şükreden ve mutlu olanlar her türlü imkana sahip olduğu halde hastalık yada başka sorunlardan varlık içinde yokluk çekenler…

Birde bulamayıp açlıktan yerlerde sürünüp takati olmayanlar tıpkı Somali de gördüğümüz içler acısı tablo ve yüreğimizde bıraktığı izleri gibi… Elden geldiği kadar yapılan yardımlar ama nereye kadar dedirten devam eden imkânsızlıklar… Hani bir laf vardır elden gelen öğün olmaz o da vaktinde olmaz. Ancak yaşayan bilir bu anlamın açılımını…

Çocuğu okusun diye emeğini, parasını ortaya döken bu da yetmedi sırf o başarsın bir adım daha atsın biraz daha yol kat etsin diye gecesini gündüzüne katan vefakâr anne-babalar...

El bebek gül bebek yetiştirilen anne babaların gözünün içine baktığı evlatlarımız bir taraftan da daha küçücük yaşlarda geçim derdiyle orada burada çalıştırılan dilleri olan ama dünyaya susmuş, küsmüş evlatlarımız… Sokakta herkesin içinde kendi çocuğumdur anlayışıyla kafasına vurulan yere düşünce bir de tekme atılan zavallı yavrularımız…

*                                                   *                                                     *

1 Ekim Dünya yaşlılar gününde Dünya Yaşlılık Derneği ve İLESAM’ın 31 kişiye takdim edeceği bu önemli ödüllerden birini Prof. Dr. Hulusi Bülent Zeyneloğlu’na veriyor. Bunun nedenini de Dünya Yaşlılık Derneği Kurucusu Umut Çınar şöyle açıklıyor. Hulusi Bey çocuğu olmayan çiftleri, tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmalarını sağlıyor ve Dünya çocuk gününde de verilen en güzel armağan bir evlada sahip olmaktan başka ne olabilir. Ayrıca; TÖMER ile ortak düzenlediğimiz yurtdışından Türkiye'ye gelen yabancı çocuklar bize yeteneklerini sergileyecekler ve böylece o gün gençler ve genç büyüklerle beraber olmanın ayrıcalığını yaşayacağız.

Çocuklar yarının büyükleridir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler; bu yüzden İLESAM ve Dünya Yaşlılık Derneği Genç Büyüklere gereken ilginin giderek artması için gerekli sosyal sorumluluk projelerine devam edecektir. Diye sözlerini noktalıyor.

Bir taraftan Okullar açılıyor, diğer taraftan Ekim ayının İlk pazartesi Dünya çocuklar günü ve 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü dolayısıyla gençler sağlıklı, mutlu kendileriyle barışık yaşayacaklar ki, sağlıklı ve üreten genç ve genç büyüklerimiz olsun.

Söz dönüp dolaşıp çocuklara gelince en hassas noktam diyebilirim. Bir yanım coşkulu diğer yanım buruk dünya çocukları eşit şartlara sahip değil diye ama diğer taraftan da onları unutmadığımızı gösterirsek, gerektiğinde yanlarında olduğumuzu hissettirmekle işe başlarsak en azından bir adım atmış oluruz.

Geleceğimiz en değerli varlıklarımızın tüm dünya çocuklarının yüzü gülsün diyoruz.

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..