Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Dünya çocukları Başkan Tuna'yı ziyaret etti

Dünya çocukları Başkan Tuna'yı ziyaret etti
 

Başkan Tuna,Dünya Çocuklarını makammında kabul etti...


26 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslar Arası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere 115 Ülkeden Türkiye’ye gelen bir grup öğrenci, Mersin’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Moğolistan ve Bangladeş’den, Özel Yıldırımhan Okulları ve ASİAD'ın davetlisi olarak Mersin'e gelen konuk öğrenci ve öğretmenler, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı da makamında ziyaret etti.

Başkan Tuna’ya, kendilerini tek tek Türkçe olarak tanıtan öğrenciler, Türkçe şarkı ve ilahi de seslendirdiler.

Yerel kıyafetleri içerisinde Türkçe konuşan öğrenciler karşısında çok duygulandığını ifade eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, onları yetiştiren öğretmenlerinin çabalarının boşa gitmemiş olmasının çok güzel olduğunu söyledi.
Türkçe’nin dünya sathında konuşuluyor olmasının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Başkan Tuna, bunun gelecekte kültürel yaklaşımlar ve ülkeler arası diyalogun artmasına vesile olacağını kaydetti.

Türkiye'de ve Mersin’de olmaktan mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, Mersinlilerin misafirperverliklerinden dolayı Başkan Tuna’ya teşekkür etti.
Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Hamit Tuna öğrencilere, Toroslar Belediyesi’ni ve Mersin’i tanıtıcı kitap armağan etti.

Moğolistan ve Bangladeş’ten gelen öğrenciler 12 Haziran’a kadar kentimizde kalarak çeşitli etkinliklere katılıp, tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra ülkelerine dönecekler.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..