Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '15

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Dünya'da olanı algılamak

    HAFTANIN FARKINDALIĞI

    Kendinin yüksek benliği ile bağlantıya geçtiğinde burada yaşadıkların dışında, daha büyük bir alanın parçası olduğunu anlamaya başlarsın. Gördüklerin, yaşadıkların dış dünyamızın bütün güzelliği ve korkunçluğu ile de hepimizin bir parçası ve aynası. Ne kadar görmezden gelsen de yaşadıkların mikro kozmik içsel hayatın, makro kozmiğe yansımasından daha farklı değil. Beş duyumuz, odağımız sürekli dışımızda olanlar ile ilgili. Dünyada ve ülkemizde olanlara her ne kadar gözlerimizi açık tutmamız gerekse de, zorunda kalsak da kendi içimize bakmamız ve bize ne anlatmaya çalıştığını görmemiz daha fazla önem taşımaktadır.
    İç dünyan sana ne anlatmaya çalışıyor? İçinde kendinle bir savaş halinde misin? Öfke nöbetleri, kırgınlıklar, acılar, öfkeler, kin ve nefret duygularından arınmış durumda mısın? Yoksa farkında olmadan hepsini bilinçaltında bastırıyor ve farkında olmadan başka şekilde yaşatıyor musun?
    Kendi içinde bir savaş varken, istediklerini gerçekleştirememiş eksik olduğun alanlar varken, dünyanın nasıl tam ve bütün olmasını beklersin ki. İç dünyamızı ayarladığımız da dış dünyamız ayarlanır. Artık zaman hepimizin ne kadar özel olduğunu ve fark yaratabileceğimizi haykırıyor .Gerçekten değerli olduğunu anlamanın zamanı. Çünkü ne düşündüğün ve ne yaptığın fark ediyor. Ancak kendi muazzam içine iyi baktığında dış dünyada fark yaratabilirsin.

    HAFTANIN MEDİTASYONU

    İçinde süren savaşın farkına var. Bunlar duygusal, analitik ve ruhsal hallerimizin savaşıdır. Kendi içinde yaşadığın bölünmüşlüğün farkına var. Fakat bil ki bu karanlık yanlarımızı aydınlatmak ve ışık getirmekte görevimizdir .Görmezden geldiğimiz parçalarımız ile yüzleşmek.. .Gün içinde meditasyona ayırdığın sessiz vakitlerde dünyada ve kendinde beğenmediğin, düzeltebileceğin yanlarını sorgulaman ve keşfetmen için kalbine in. Onun sesine kulak ver. Dünyan sana seninle ilgili neler anlatıyor kulak ver.

    ?#?sebnemcumhurajasta?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 70
    Kayıt tarihi
    : 30.05.15
     
     

    Şebnem Cumhur / Prem Ajasta Kimdir? Şebnem Cumhur  Hayat Sana da güzel . uyanırsan adlı kitabın y..