Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Dünya da saldırı altında bulunan 4’ üncü ülkeyiz.

Dünya da saldırı altında bulunan 4’ üncü ülkeyiz.
 

milliyet.com tr den alınıp düzenlenmiştir.


Haberlerde; ”14 Aralık 2015 Pazartesinden bu güne kadar Türkiye'nin saldırıların hedefi konumuna geldiğini ve uluslararası literatüre geçebilecek bir saldırı olarak kayıtlara geçtiğini” belirtiyor.

Hafta boyunca devam eden ve yurt dışı kaynaklı olduğu belirtilen saldırılar, farklı kamu ve özel kamu kurum/kuruluşlarının İnternet servislerinde kesintiler yarattığını.

Dağıtık Servis Kesintisi Saldırısı(DDoS) halen devam ettiğini.

Dünya da siber saldırı altında bulunan 4’ üncü ülke konumuna geldiğini vurguluyor.

Saldırılar için hali hazırda politik gerilimin tırmanmaya devam ettiği Rusya'nın olağan bir şüpheli olarak görüldüğünü.

Yetenekli hacker’leriyle ünlü Rusya'nın Türkiye’ye uyguladığı farklı yaptırımların ardından bu tip bir cezalandırma yöntemine başvuruyor olma olasılığı güçlü bir ihtimal dahilinde olduğunun altı çiziliyor.

Ancak saldırıları Anonymous’ın üstlendiğini, sorumlunun hacktivist grup olduğunun tam olarak doğrulamadığını da vurguluyor.

Ulaştırma Havacılık ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım da 24 Aralık’ta yaptığı açıklamada“ Yaşananları menşeyi bilinmeyen bir saldırı olarak” belirtiyor. 

Bakanın saldırılarla ilgili ” ODTÜ’deki sunucuları daha önce BTK bünyesine almak istediklerini ancak ODTÜ’nün buna karşı çıktığını ve ODTÜ’nün yaşanan bu son krizi yeterince iyi yönetemediğini iddia” etmesi akıllarda sorular uyanmasına sebep veriyor.

ODTÜ ise ” Tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içinde çalıştığını ve gerekli önlemlerin alındığını” açıklamasını duyuruyor.

Netice;

Dört bir koldan saldırıyorlar.

Saldırı altındayız.

Ve bizde hala ayrılıklar yaşanıyor.

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..