Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '16

 
Kategori
Deneme
 

Dünya gelecekte nasıl olacak? gözü doymaz insanlara sor bakalım istekleri neymiş; çünkü cevap burada

Dünya gelecekte nasıl olacak? gözü doymaz insanlara sor bakalım istekleri neymiş; çünkü cevap burada
 

Biliyorum, hepimiz gönlümüze göre bir dünya istiyoruz; ama bence bu hayalimizi ertelemeliyiz, hem de sonsuza kadar. Kuruluşundan bugüne dünyaya bir bakın dünya hayatına kim yön vermiş. Geçmişte egemen güçlerin dışında diğer insanların istekleri olmuş mu?
 
Ve bundan sonra bunun tersinin olacağını gösteren bir emare var mı ortada?  Kerim Korkut boşuna “umut”a küfretmiyor. Sizler aldanışlarla mutlu olabilir yarın her şey daha güzel olacak diye kendinizi kandırabilirsiniz; ama benim aldanış ruhuma hakarettir!
 
Peki, hani bugüne kadar böyle oldu bundan sonra bizim istediğimiz gibi olamaz mı? Hani eskiden insanlar bilinçsizdi şimdi bilim medeniyet hepsi var şükür. Yedi milyar dünyalıyız üstelik karşımızda üç beş çakal. Her şey lehimize; yine de olamaz işte. Çünkü hepimiz korkağız, “yaşayım da nasıl yaşarsam yaşayım” düşüncesi var.
 
Kerim Korkut dünyanın düzenini değiştireceğim dediğinde hepiniz güldünüz ve hala gülüyorsunuz. İnanmamakta haklısınız; hâşâ Allah mı nasıl yapacak bunu. Bu bir irade, yedi milyarda bir irade; hepiniz tek tek Kerim Korkut’sunuz. Ama sizler “umut” Tanrı’sına yalvarıp çakalların çizmelerinin tozunu almayı seviyorsunuz!
 
Gözü doymaz insanlar kolay, derdim sizsiniz. Siz kendiniz değişmediğiniz sürece dünya değişmez. İlla bir Köroğlu çıkacak, Bolu beyine karşı duracak, heykelini dikip arkasından türkü yakıp ağlayacaksınız. Sakın bana bunu yapmayın, hakaret kabul ederim!
 
İşte biz böyle olduğumuz için gelecekte dünya çakalların istediği gibi şekillenecek. İyi ki ölüyorum, gözüm görmeyecek! Değilse kahırdan mezar taşım çatlardı! Yeryüzünde bu mücadelenin içinde olmayan hiç kimse insanım diye gezemez!
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..