Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '14

 
Kategori
Deneme
 

Dünya gerçekten yedi kere doldu boşaldı mı?

Dünya gerçekten yedi kere doldu boşaldı mı?
 

Yani bu,  söylence olarak bile araştırılması gereken bir konu. Birileri bilmeden böyle diyor olabilir ama hani insanlığın binlerce yıllık bir yaşantısı var. İlk insanın bundan 200 bin yıl önce ortaya çıktığı söyleniyor. Bu kadar bir sürede dünyanın yedi kere dolup boşalması olmayacak bir şey değil. Bilim neden bu söylentilerin üzerinde durmaz ki.

Yalan olsun kardeşim, masal olsun; sonuçta birileri bir şey söyledi ve olabilirliği var. Bunun gerçeğinin tespiti bilime düşmez mi?

Dünyanın yedi kere dolup boşalması (eğer doğruysa tabi) çok önemli. Bizler dünya tarihine tam vakıf değiliz. Örneğin biz kendimiz atamız Türklerin dahi tam olarak nereden geldiklerini bilmiyoruz. Yazı milattan önce 4000’lerde icat edildi. Kazılarda bulunan insan iskeletleri ve diğer tarihi belgelere bakarak işte söylendiği gibi dünyanın yedi kere dolup boşaldığını anlamak mümkün olmayabilir.

Bu durumda böyle tarihi bir gerçeğin bilinmesi mümkün değildir. Tarihte gerçekleşmiş bazı olaylar bunun ölçüsü olabilir mi bilmiyorum. Örneğin Ergenekon Türk destanında malum Türkler bir savaşı kaybetmişler neredeyse yok olmuşlardı. Kendilerine bir kurt yol gösterdi, demir dağı eritip kurtuldular ve yeniden türediler. Keza Nuh peygamber zamanında tufan oldu. Yine Tanrı bir kavmi kötü alışkanlığı nedeniyle helak etti falan.

Yedi kere dolup boşalma yok olma ve yeniden türeme anlamına gelir. Bütün dünyayı düşündüğümüzde bu çok büyük bir olay. Kavimler ayrı ayrı oldukları için toptan yok olma ancak karşı konulamaz bir doğa olayı ya da Tanrının bir afetiyle olur. Bütün insanlığı yok eden böyle bir afetin bilgisine de bilim bir şekilde ulaşırdı diyorum.

Öte yandan çok yerde duyduğumuz için bu öylesine söylenmiş bir söz olamaz. Yine de inanmak çok zor. Ancak destanlar, Nuh ve Allah’ın helak ettiği söylenen Ad kavmi 200 bin yıla göre yeni olabilir ve bilmediğimiz devri daim karanlık zamanlarda olmuş olabilir. Öte yandan dünya yedi kere doldu boşaldı derken kâinat da kastediliyor olabilir ki onu biz hiç bilemeyiz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..