Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Dünya hali

Dünya hali
 

Dünyaya daha yakından bakalım. Günümüzde popüler kültüre hizmet eden bazı televizyon kanalları, yıllar boyunca insanları ekran başına hapseden, beyinlerini yıkayan dans yarışmaları, evlenme programları, başka hayatlara özendirmeye yönelten ekran karşısında hapsolan kadınlar, çocuklar, gençler…

Her odaya yerleştirdiğimiz dev plazma televizyonlar… Her akşam dizi saatini bekleyen, yaşamı ona göre ayarlayan insanlar… Böylelikle tamamen belleksiz yaşamayı yaşam biçimi olarak kabul etmiş, hayal kuramayan, tarihinden bihaber, alışveriş merkezlerini daimi mekanı haline getirmiş, marka düşkünü toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.

Üretim yok, sürekli tüketim! İçindeki her şeyi ölmüş, sevgisiz, yaşama sevinci olmayan, gülmeyen, merak etmeyen, cesaret göstermeyen insanlar oluyoruz. Sadece İZLİYORUZ. Küreselleşmeyle birlikte, bugün geldiğimiz nokta ve algılama biçimimiz çok ürkütücü.

Savaşları canlı olarak televizyonlardan seyreden insanlar bu durumu normal görüp, günlük hayatına kaldığı yerden devam eder hale gelmiştir. Biz kadınlara çok iş düşüyor. Dünyaya daha yakından bakalım, üzerimize düşen görevi yapalım derim.

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..