Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Dünya hepimizin! Hayvanlar da bu dünyanın bir parçası

Dünya hepimizin! Hayvanlar da bu dünyanın bir parçası
 

MUTLU YAŞAMAK HAYVANLARIN DA HAKKI!


Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Yaşadığımız dünyayı birlikte paylaştığımız hayvanların korunması günü. Taa 1931 yılında belirlenmiş. Demek ki yüzyıl öncesinden hayvanların insan yaşamındaki önemi anlaşılmış, korumak için her 4 Ekim tarihi Havanları koruma günü olarak ilan edilmiştir. Hayvanların insan yaşamındaki önemine dikkat çekilmek istenmiş. Özellikle gelişmiş ve demokrasiyi özümsemiş ülkelerde hayvanlar daha iyi korunmaktadır. Bu konuda ağır yaptırımlar getiren yasal düzenlemeler yapılmıştır. Ancak gelişmekte olan ya da geri kalmış ülkelerde hayvanlar acımasızca katledilmekte, ya da hayvanlara eziyet edilmektedir. Çocukluğum Anadolu’da bir köyde geçti. Keçi, inek, öküz çobanlığı yaptım. Doğal olarak köpeklerimizde vardı. Bir de farelerin düşmanı kedilerimiz. İçiçe yaşardık. Çok iyi arkadaştık onlarla. Onlar da birbirleriyle iyi arkadaştılar.

Hep sevgiyle bakarlardı. Hep sevilmek isterlerdi, sevildikçe mest olurlar, onların bu sevinçlerini gözlemlerken insan çok mutlu oluyor. İnsanda stres falan kalmıyor.
Daha sonra İzmir’e göç ettim. Yıllarca hayvanları sokaklarda uzaktan izledim. Çok az hayvanı sevebildim. Yalnızca yaz tatillerinde köye gidersem sevme olanağım oldu. Geçen yıl Temmuz ayında, kızım elinde minnacık bir kedi yavrusu getirdi. Daha gözleri bile açılmamıştı. Şırıngalarla besledik, kısırlaştırdık, aşılarını yaptırdık şu an 15 aylık oldu. Evin bir bireyi olarak hanemize yerleşti. Çok mutlu bir hayvan. Ailece onu çok seviyoruz. Hani derler ya zevkten dört köşe işte öyle yaşıyor yanımızda. Yalnız kalsa özlemle kapının arkasında bizi bekler. Daha apartman bahçesine girer girmez, daire kapısın arkasına koşar, kapı açılır açılmaz sevinç gösterileri yapar. Yere yatıp hırlayarak taklalar atmaya başlar. Adı PAMUK.Tüm streslerin o an ruhunu terk eder. Olanakları ve uygun yerleri olan tüm insanlar mutlaka bir hayvan beslemelidir. Bugün 4 Ekim “ Dünya Hayvanları Koruma Günü “ DÜNYA HEPİMİZİN. Hayvanlar da bu dünyanın bir parçası. Dünya yalnızca insanlara ait değil, hayvanlar ve diğer canlılar da en az bizim kadar bu dünyanın sahibidir. Onların yok olası dünya dengesinin bozulmasıdır. Dünya dengesinin bozulması İnsanlığın sonu demektir. Hayvanları koruyarak mutlu olabiliriz ancak.Yalnızca yaz aylarında yanımıza aldığımız hayvanları, tatil dönüşü piknik artığı gibi sahillere terk etmek vicdansızlıktır. Hayvanlar piknik artıkları değildir. Ya da belirli bir süre baktıktan sonra sokağa bırakmayınız.

Evde büyütmüş bir hayvan sokağa bırakıldığında, ortama uyum sağlayamamakta, dolayısıyla ölmektedir.
SOKAK HAYVANLARI OYUNCAK DEĞİLDİR. Sıkıldığınızda sokağa atılacak. Hayvanlara karşı duyarlı ve vicdanlı olalım. Hayvanların da duyguları vardır. Sevinirler, üzülürler, gülerler, ağlarlar, hüzünlenirler. PAMUK hayvan severlere selamlarını yolladı.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..