Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dünya için yaşayıp ahiret için mi korkuyoruz dersiniz?

Öyle ya da böyle günler geçiyor. Sevinçler , üzüntüler, güzel ve kötü haberler hepsi bir arada hayatımıza sınırsızca akıyor. Duygusal patlamalar arasında sıkışıveriyoruz hayatta. Çözümler hep unutmaya çalışmak, hatırlamamakla sınırlı.

Bir de işin diğer boyutu, kendimizi iyi hissetmek için yapabileceklerimiz var. Günümüz insanı çok değişti çıkarcılık aldı başını gitti ama yinede kalıcı dostluklar bıraktığımız yerde bizi bekliyor. Sadece bir adım atmak , eskide yaşananlara beraberce bir sağlık olsun demek kalmış.

Ufak bir bir iyilik yapmak bile kimi zaman kendimizi kullanılmışlık hissine bırakıyor. Ama biz bundan daha değerli olduğumuzu biliyoruz. Ufak hesaplarla yaşamak niye. Biz vazifemizi yaptık ve huzurluyuz. Bunun vebalini menfaati olan düşünsün.

Doğruları yapmak inanın ki üzerimize yük getirmez aksine omuzlarımızdaki yükü hafifletir. Bir düşünsek kaç tane şey var aklımızda tam yapmayı düşünürken külfet olur diye vazgeçtiklerimiz. Önyargı bunlar başka hiç bir şey değil.

Neye inanıyorsak onun için yapacaklarımız da böyle. Hayatımızda yer vereceğimiz iyilik adına en ufak bir adım bile bizleri manevi huzura taşır ve endişelerimiz boşa çıkar. Çünkü iradeli davranıp hayatımızda bir yanlışı daha düzeltmişizdir.

Yapamıyorum içimden gelmiyor dediğimiz şeyleri bir de başaranlara bakalım bizlerden çok farklı kişiler mi. Hayır sadece sorgulamadan yapıyorlar çünkü inanç faktörü devreye giriyor. Haydi bugünden başla ve ne olursa olsun başla. Küçük bir adımla başla büyük bir hayatın olsun.

T.GEZİCİ
www.bilincalti.com

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..