Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dünya Kadınlar Günü...

 
Dünya Kadınlar Günü
Sevgili Okurum, her yıl 8 Mart'ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. Bu nedenle her sene 8 Mart tarihinde “Dünya Kadınlar Günü” ismi altında kutlanmaktadır. 8 Mart tarihi Birleşmiş Milletlerce kabul görmüş olması nedeniyle tüm dünyada kutlanır. Bu özel günde tarihteki ve günümüzdeki kötü örneklerine de bakılınca çok haklı olarak, “adaletsizliğe, şiddete, dışlanmaya, baskıya” vesaire maruz kalan kadınların sesi duyurulmaya çalışılır.
 
Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? : Tarihte Amerika’da çalışma şartları yüzünden eylem yapan 129 kadın ölmüş, O gün; 8 Mart 1857’den itibaren her yıl “Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanarak, kadınlar anılmıştır. Birleşmiş Milletler tarafından ise 8 Mart tarihi, “Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak 16 Aralık 1977’de kabul görmüştür.
 
Kadınlar Gününün Amaçları: Tüm dünyada kadın haklarını duyurmak en başta gelendir. Kadınlar kendileri için düşünülmüş bu özel günlerinde bir araya gelir ve günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları, sıkıntıları her yönden uğradıkları haksızlıkları, talepleri görüşür, sorunlarına çözümler arar, üretir ve seslerini bu yolla bütün dünyaya duyurmaya çalışırlar.
 
Türkiye’de ise Kadınlar Günü özel bir gün olarak ilk defa 1921 yılında kutlanmıştır. O yıldan itibaren de her yıl sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kadın derneklerince kutlana gelmiştir...
 
KADIN
Ailenin ve toplumun en değerli bireyi.
Babanın, kocanın, evladın, kardeşin hak ettiği değeri vermesi en başta görevi.
Kadınlarımız: Eşlerimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz, her şeyimiz, canımız ciğerimiz.
Dünyada en sevdiğimiz insandır annemiz!
 
Kadınlara değer vermek, akıl, gönül işi. Zarar ziyan vermek, cahil, deli işi!
Hayatta insan var, kadın ve erkek var! birlikte mutlu yaşar.
Kadınlar yeryüzünde çiçekler, cennet bahçelerinde sıra sıra açan güller misali!
Yaratandan, canından, eşinden, evladından, hemcinsinden, karşı cinsten: Sevgiyi, saygıyı, ilgiyi hep hak eden tüm güzel dünya gibi!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..