Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Dünya kadınlar günü

Dün önemli bir gündü; dünya kadınlar günü. Eminim birçok kadın sevindi, birçok kadın üzüldü, birçok kadın umursamadı, birçok kadın da gözyaşlarını ya içine, ya mendillerine akıttı.

Dün dünya kadınlar günüydü. Bir günde tüm kadınların sorunları çözüldü, "dünya olması gerektiği gibi oldu" ya da "umulduğu gibi oldu" desek ne olur?

Dün dünya kadınlar günüydü. Filistinli kadınların yaralı yavruları iyileşti, ölen çocuklar dirildi, İsrailli yahudiler bomba ve kurşun değil, gül ve karanfil attılar analara, bacılara...

Dün dünya kadınlar günüydü, Irak'ta Amerikan ve İngiliz askerleri hiç bir kadına tecavüz etmediler, çocuklar ölmedi, canlı bombalar patlamadı, mabedler yıkılıp insanlar ölmedi.

Dün dünya kadınlar günüydü, Afrika'da ne aç ana vardı, ne açlıktan ölen çocuklar. Kara haçın öldürdüğünü kızıl haç nasıl sarıyordu merhamet ve sevgiyle (!), ki dünya kadınlar günüydü.

Dün dünya kadınlar günüydü, İMF ye borcumuz yoktu, memura % 25 artış verilmiş, piyasamız ise % 2 zamlanmıştı. Asgari ücret 800 YTL idi, emekli maaşları 1000 YTL, kiralar 100 YTL ile 200 YTL arasında değişiyordu.

Dün dünya kadınlar günüydü, kapkaç yoktu, kapkaç sonucu ölen insanların katilleri sokaklarda dolaşmıyordu.

Dün dünya kadınlar günüydü, eve dönme yasasıyla katillere ve işbirlikçilerine iş ve ev vaadinde bulunmuyordu hükümet, dürüst insanları gözetiyordu, hiç bir bakan bürokratların aldığı şeyler için "rüşvetle hediyeyi birbirine karıştırmayalım " demedi.

Dün dünya kadınlar günüydü, ne şehidimiz vardı, ne yüreği yanan analarımız, kadınlarımız, bacılarımız...24 yıldır öldürülen doğu ve güneydoğuda yaşayan insanlarımız da yoktu dün. O katillerin ele başlarına durmadan avukatları aracılığıyla talimat yollayan biri de yoktu. Bunların reklamını yapan temsilcileri de yoktu mecliste.

Dün dünya kadınlar günüydü, sahi o kadınlar kimdi? Nerede yaşıyorlardı? Aslında o kadınlarda yoktu. Böyle bir günde... Siz ne dersiniz sevgili dostlar..

9 Mart 08
Nilüfer

 
Toplam blog
: 74
: 571
Kayıt tarihi
: 24.12.07
 
 

1965 Tortum doğumluyum. Ankara Gazi Üniv. Fen Edebiyat Fak. mezunuyum. T.D.E öğretmeniyim. İki ço..