Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Erdoğan Özgenç DOST MECLİSİ

http://blog.milliyet.com.tr/erdoganozgenc

01 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Dünya kenti Mersin (Mersin İdman Yurdu nereye gidiyor?)

Dünya kenti Mersin (Mersin İdman Yurdu nereye gidiyor?)
 

Biz Akdenizliler daha açıkçası “Güneyliler” kentlerimizle gurur duyarız. Adana Mersin Antalya Hatay hatta Güney ili değildir ama Gaziantep gurur kaynağımız olmuştur.

Mersin, limanı yaş sebze üretimi, sanayisi ve muhteşem kıyılarının plajlarının otellerinin yazlık konutlarının yanı sıra tarihi dokusu sayısız medeniyetlere ev sahipliği yaptığını gösteren eşsiz tarihi eserleriyle çok ayrı yeri olan bir şehrimizdir. Akdeniz’in parlayan yıldızıdır Mersin. Yıllardır bu kente yakıştırılan unvan;

“Dünya Kenti” dir, “Dünya Kenti Mersin” adeta tescillenmiştir.

Sizlere Mersin ilimizi tanıtmak değil amacım, Mersini kısacık satırlarla anlatamaz,  sayfalara sığdıramazsınız, ancak bir tek kelime ya da cümle ile anlatılmak istenirse “Güneşin ayrı yağmurun ayrı rüzgârın ayrı değil hep birlikte hayat bulduğu, hepsinin harmanlayıp içinde sevgiyi aşkı hoşgörüyü yaşattığı tek dünya kentidir” denilebilir…

Yazımın konusu bu güzide şehrin futbol takımı Mersin İdman Yurdudur.

Biliyorsunuz bu yıl Mersin de 2013 Akdeniz oyunları yapılacak, bu nedenle neredeyse dünyanın yarısının gözü bu şehirde dolayısıyla da ülkemizde olacak. Yeni Spor Bakanı bu konuya çok önem vermektedir ve bana göre Akdeniz oyunları için seçilebilir en güzel şehir olarak Mersin seçilmiştir.

Bu güzel şehir de o kadar çok sanatçı ressam yazar yetişmiştir ki bunlardan benim sevgili ağabeyim Özdemir İnce, büyük usta Haldun Dormen Atıf Yılmaz Nevit Kodallı adeta bu kentle bütünleşmişlerdir.

Şu anda Mersin de olimpiyat çalışmaları büyük bir hızla yürütülmektedir, bu çalışmalar şehre ayrı bir ekonomi ve canlılık kazandırdı, tesisler bittiğinde çok daha büyük bir canlılık ve zenginlik katacak, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bunun özellikle Mersinli Gençler için ne kadar büyük bir nimet olduğunu yazmama gerek var mı bilmiyorum ama kaç defadır gidip geliyorum Mersin de yaşayanların heyecanı maalesef benim kadar hatta Adanalılar kadar değil.

Oysa olimpiyatlar özellikle gençlerin yüreklerindeki ateşi hırsı sportmenliği aşkı sevgiyi dışa vurmak için vardır. İnanıyorum ki Mersin bu konuda çok büyük başarılara imza atacaktır. Yeter ki yüreklerdeki hırs arzu istek sevgi azim kaybolmasın, özellikle spor ve sanat camiası umudunu yitirmesin.

Futbol penceresinden baktığımız da bir Adanalı olarak Süper Lig’de neden bir Adana takımı olarak yok diye üzülürken kapı komşumuz Mersin’in Süper Ligde olması bizlere ayrı bir gurur ve heyecan veriyor. Adana takımları belki bu yıl Adanalının hasretini giderecektir, ancak bu açıdan sevinirken şu anki durumuna baktığımızda Mersin İdman Yurdunun sonuncu sırada olması ve maalesef daha şimdiden eğer sahip çıkılmazsa düşmesine kesin gözle bakılması fazlasıyla üzmektedir. Eminim Mersinde yaşayan dostlarımız da en az bizim kadar aynı üzüntü ve kaygıları paylaşıyorlardır.

Yaptığımız ziyaret ve temaslarda öğrendiğim kadarıyla Mersin’in öz kaynağa ihtiyacı var. Bu bakımdan tüm Mersinli gençlere büyük görev düşmektedir. Bu kadar tesis bu kadar özveri varken takımları destekten başka neye ihtiyaç duyabilir ki?

Geçen haftalarda Hürriyet Çukurova’dan sevgili Duygu Sedefoğlu Adanaspor ve Adana Demirspor Başkanlarıyla çok güzel bir röportaj yapmıştı, başkanların birbirleriyle dayanışması ve uyumu gerçekten takdir edilecek, alkışlanacak bir durumda. Laf aralarında söyledikleri Mersin’e destek sözleri gerçekten mutluluk vericiydi. Eminim sadece Başkanlar değil tüm Adanalılar kendilerine düşecek görevi severek yerine getireceklerdir.

Mersin İdman Yurdu gerçekten çok güzel transferler yaptı, devre arasında kadrosuna kattığı oyuncular hiç de yabana atılacak oyuncular değil. Ancak ne ilginçtir ki kadrosunun, tesislerinin güzelliğine imkânlarının yeterliliğine ve özellikle yeni Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın büyük desteklerine rağmen MİY Süper Lig’de hiç de güzel sonuçları alamamaktadır, şu anda lig sonuncusu durumundadır.

Mersin gençliği ve bu güzide şehirde ikamet eden büyük firmaların unuttuğu bir şey var. Mersin de kenti temsil eden iyi bir futbol takımının kente katkısı akla gelmeyecek düzeylerdedir. Mersin İdman Yurdunun mali kaynaklarının çok iyi olduğunu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlının hiçbir katkıdan kaçmadığını çok iyi biliyorum. Daha birkaç gün önce Başkan takımın ligden düşmemesi için bütün sporculara son derece pahalı ve lüks lüks araba vereceğini vaat etti, kendisini Mersi de Bankacılık yaptığım dönemden tanıyorum verdiği sözünü tutan biridir. Kaldı ki Başkan bugüne kadar MİY için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır, bundan sonra da kesinlikle kaçınmayacaktır eminim.

Bazı dostlarımızla bu takım ayakta tutacak birlik ve beraberlik içinde başarıya endeksleyecek bir teknik adama ihtiyaç var diye düşünmüştük. Birkaç isim geçiyordu konuşma aralarında duyduk ki, Güray Bulak da karar kılınmış. Ancak görülen o ki boşalan Teknik adam kadrosuna bana göre yerinde bir atama yapılmamıştır. Benim merak ettiğim şu;

Bu şehrin 46 bin nüfuslu Rize den daha az bir mali yapısı mı var ki o sırada kulüp arayan gerçekten çok büyük bir otorite, milli takım deneyimine üç büyük takım kültürüne sahip Mustafa Denizli ile anlaşmak ihtiyacını duyulmamıştır.

Eğer anlaşma yapılsaydı eminim takım bu durumda olmayacaktı.

Görülen o ki Mersin İdman Yurdunun artık çok büyük bir desteğe ihtiyacı var, bunun için öncelik Mersin halkı esnafı iş adamları bakanları milletvekilleri ve gençleridir.

Ne yazarsak yazalım belki çok şey değişmeyecektir ancak Mersinli gençlere şunu hatırlatmak isterim; Bu yıl yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları ve bu oyunlar için şehre kazandırılan muhteşem tesislerin yanı sıra onarılan spor kompleksleri bir daha elinize zor geçer. Kıymetini bilin, desteğiniz esirgemeyin bu takımdan ve Dünya Kentinizden.

Unutmayın Süper Lig de artık o kadar kolay ulaşılacak yer değil takım bir düşerse eminim bir daha çıkmak için çok zorlanacaktır, Akdeniz oyunlarının da artık kaç asır sonra geleceği belli bile değil…

İsterseniz bir düşünün diyorum “Fırsatlar bir kere karşınıza çıkar” bu güzel fırsatları elinizin tersi ile iterseniz bir daha karşınıza çıkar mı çıkmaz mı bakın o işte kocaman bir “meçhul…”

Hadi silkilin ve kalkın ayağa bakın etrafınıza yapmanız gereken ne ise, size düşen ne ise yapın çok geç olmadan.

Adana ve Adanalılar daima yanınızdalar, her ne kadar siz olimpiyatların bir kısım yarışmalarının Adana da yapılmasına sıcak bakmıyor olsanız da…

Önce elinizdeki değerin kıymetini bilin sonra bakın şu yapılan tesislerin güzelliğine, hem kentin hem ülkenin tanıtımına ne kadar büyük katkınız olacak bir düşünün, benden söylemesi…

Şimdiden Mersin İdman Yurduna çıktığı bu zor yolda, Dünya Kenti Mersin’e de üstlendiği “derin vizyon” sebebiyle başarılar diliyorum.

 

İyi Cumartesiler…

 

Erdoğan ÖZGENÇ

 
Toplam blog
: 846
: 425
Kayıt tarihi
: 26.06.12
 
 

Emekli banka müdürüyüm ama kart vizitimde "insan" yazıyor. Adana'da ikamet ediyorum. Herk..