Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '18

 
Kategori
Deneme
 

Dünya Kralların, Veliahtların ve Prenslerin Dünyası

Dünya Kralların, Veliahtların ve Prenslerin Dünyası
 

Gelecekte Krallar, Veliahtlar ve Prensler dünyayı idare edecek.

Dünyada bazıları Kral, bazıları Sultan, bazıları Veliaht ve bazıları da Prens olarak doğar. Üstelik bir avuç topraklarında daimi altın petrol çıkar.

Elin zenginliği ve parayı nasıl kazandığı beni ilgilendirmiyor. Dünyada bunca fakir ve yoksul dururken zenginin nasıl para harcadığı konusu beni ilgilendiriyor.

Bunca servet sahiplerinin giydikleri beyaz fistan ve diğer kostümler, ejderhaya benzer araba ve uçaklarla zevk sefa yaşamaları zoruma gidiyor.

Dünyada en önemli zenginlik sağlıklı zenginliği olduğu halde kimse bunu şükretme sebebi saymıyor. Ama kenarda köşedeki üç kuruş para, ev, araba her zaman böbürlenecek bir şey.

Paranın çalışarak geldiğine inanmayanlardanım. Dünya herkesin dünyası ancak parseller ayrı ve farklı. Kıymetli parseller vardır, değersiz parseller vardır.

Para kıymetli parsellerden ( Petrol kuyularından ) gelir. Petrol sahipleri de günü geldiğinde bu dünyadan göçerler, kuru ekmeğe muhtaç olanlarda esas dünyaya intikal etmişler.

Yedi bin arabalı  Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah:

Brunei Güney Çin Denizi’ndeki adasında küçücük bir ülke. Yüzölçümü 5 bin 765 kilometrekare. Yani İstanbul’dan biraz büyük bir kara parçası. Nüfusu ise tahmini olarak 401 bin kişi İstanbul’un pek çok ilçelerinden daha az kişi yaşıyor

Gelirinin yüzde 90’ını petrolden karşılıyor. İğneden ipliğe, yiyecekten içeceğe her şeyi ithal ediyor.

Yani her şey tartışmasız bu kara parçası Sultan’ın iki dudağı arasında.1946 doğumlu fantastik Sultan hayatını 1929 yılında ülkede bulunan petrole borçlu.

Brunei dibinden petrol fışkıran bir ‘maden ülke’ (günde 167 bin varil petrol çıkıyor). Ve oluk, oluk para kusuyor.  

Unvanından anlayacağınız gibi Sultan Hassanal Bolkiah seçimle değil, kan bağıyla bu makama gelmiş tartışmasız biri. 

Öyle tartışılmaz ki 2006 yılında anayasaya kendisine dair ‘hata yapmaz’ maddesi ekletti. Ordu da ona bağlı, bürokrasi de.

3 karısından 5 oğlu, 7 kızı var. Bir sürü yolsuzluk ve zimmete para geçirmeyle suçlansa da hiçbirinden yargılanmadı.

Dünyanın en zengin ve renkli oyun parkının tek sahibi. Bütün kuralları da o koyuyor. Yaşadığı saraya dair birkaç ayrıntı:

Dünyanın en büyük 2. sarayı. Altın kaplama bin 788 oda. Altın ve gümüş kaplama 257 tuvalet.

110 araçlık garaj.Her biri en az 150 bin avroya mal olmuş 650 konuk odası.

Altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 uçak. Bu uçak 100 milyon dolara satın alınıp 27 milyon dolara döşenmiş. 6 küçük uçak. 2 helikopter.

Biri tamamen altından 7 bin otomobil. Bin 574 Mercedes, 604 Rolls-Royce, 452 Ferrari, 209 BMW, 179 Bentley, 21 Lamborghini, 134 Koenigseggs, 1 SSC ve 11 tane de Aston Martin.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölüm emrini veren Suudi Arabistan Veliahtı Prens Muhammed Bin Salman Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah yanında bir nokta kadardır.  

Vakti ve saati geldiğinde Krallarda, Sultanlarda, Veliiahtlarda, Prenslerde esasa dünyaya göç edecekler. Ne çare ki bu dünyada sahip oldukları hiç bir şeyi beraberinde götüremeyecekler. 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..