Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Dünya kültürleri Berlin'de dans etti

Dünya kültürleri Berlin'de dans etti
 

11 Mayıs Pazar günü Berlin 13. Dünya kültürleri karnevaline ev sahipliği yaptı!

Bütün Dünya Berlin’de dans etti. 80 ülkeden kendi yöresel kıyafetleri ile iştirat eden 4400 katılımcıyı 1 milyonun üzerinde meraklı izledi. Her sene olduğu gibi 7, 5 tonlukları istismar eden karneval sanatçıları, kâh kamyonetlerin üzerinde kâh onların peşi sıra ilginç kıyafetleriyle 6 saat hiç durmadan dans ederek dünya kültürlerini Berlin’e taşıdılar.

Bu sene onüçüncüsü düzenlenen Dünya kültürleri karnevali yine rengârenk, neşeli ve barış içinde geçti. Daha iki hafta evvel 1 Mayıs şenliklerinin altından alnının akıyla çıkan Berlin, dün Türklerin yoğun yaşadığı semt olan Kreuzberg’de 1, 3 Milyon izleyiciyi ağırladı.

Toplam 110 aracın katıldığı konvoyda İsrael’den Filistin’e, Brazilya’dan Türkiye’ye kadar 4400 karneval aktristi Kreuzberg sokaklarını “ Ohal ” bölgesi ilan etti. Onbinlerce litre biranın tüketildiği sokaklarda 1 mayıs şenliklerinin hemen ardından gelen Dünya kültürleri karnevali esnafın yüzünü yine güldürdü. Şenliğin en çok ilgi çeken arabası her zaman olduğu gibi yine Brazilya’dan çıktı. İnce kıvrak belleriyle dikkat çeken, esmer, Latin Amerika kızlarının muhteşem dansları görülmeye değerdi. Türkiye’nin yöresel folklör kıyafetleriyle katıldığı folklör ekibi de Karnevalin en çok dikkat çekenleri arasındaydı. Polis’in hiç bir şekilde müdahale etme gereği duymadığı Karneval’de gökkuşağının tüm renklerini izleyebilen Berlin’liler, Annelergününe denk gelen bu güzel günde, ailece doyasıya eylendikten sonra, sıcak bir bahar akşamının keyfini Kreuzberg sokaklarında dondurmalarıyla gezintiye çıkarak noktaladılar.

Blognot: Fotoğrafları galerilerimde görebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 121
: 1814
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Almanya'da doğdum. Haylaz bir öğrenciydim. 16 yaşımdan beri ticaretle ilgileniyorum. Şu anda büyük b..