Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '17

 
Kategori
Dünya
 

DÜNYA LİDERLERİ VE ERDOĞAN

DÜNYA LİDERLERİ VE  ERDOĞAN
 

YÖNETİMDE LİDER ÇAĞI


Batı ve bizim muhaliflerin dilinde bir şarkıdır Sayın ERDOĞAN. 15 sene geçti gene bitiremediler. Darbe bile devrilmesine çare teşkil etmedi. Hemen hemen her yolu denediler ama nafile. Bu diktatörden kurtulmanın yolunu bulamadılar. Oyda kendisi ağzıyla söylüyor, “Biz karşımızda bir muhalefet göremiyoruz. Bize muhalif olacak yetkinliğe geliniz. Ülkeye hizmet ediniz.”  derdi. Sayın Erdoğan’ın arkasına takıldılar önüne geçemiyorlar. Plan yok, program yok, ülkenin gereksinimlerini aramak ve bunlara çareler türetmek yok. Ne var? Muhalefet, Erdoğan’ın söylevlerini ve icraatlarını takip ederek ve bunlara yönelik hamaset söylevi üretiyor.  Çok sıkışınca da ülkeyi Batıya şikâyet ediyor. Durum böyle olunca, muhalefet patinaj yapmaktan başka bir şey yapamıyor.

Oysa millet başında bir lider olmasını istiyor. Zamanın gereksinimini halk çözmüştür. Hızın, rekabetin ve uluslararası sürtüşmelerin daha önce dünyada görülmediği kadar arttığı bir dönemde dinamik, çabuk karar alan ve uygulayan liderlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda, Dünya 3 liderden bahsediyordu öncelikle Erdoğan, Putin ve Trump. Tramp bu triodan kopmak üzere, yerini eğer ABD başına yıkılmazsa Venezüella Başkanı Nicolas Maduro alacağa benziyor.

Hızlı değişim dönemi yaşayan dünyaya bu hıza ayak uydurabilecek liderlere muhtaç durumdadır. Allahtan bizde var. Gerçek liderlere sahip olmayan ülkelerin hallerini görüyoruz. Tatbiki her şey tek adamla olmuyor. Liderin yanında ve çevresinde olan adamlarda tatbiki çok önemlidir. Ne lider çevresiz nede liderin çevresindekiler lidersiz bir işe yaramaz. Bu oyun bir ekip işidir ve tek başına oynanmaz. Liderin ürettiği politikaların altını dolduracak kadrolara ihtiyaç vardır. Lider bakanları, bürokratları, danışmanları, kurmay heyeti, askeri, sanayicisi, finansçısı, konsolosu ve yurtdışı elçileri ile birlikte yol alır. Bu çevre en az lideri kadar çaba sarf etmelidir.  

Lider büyük resimleri görebilen ve bunlara göre hareket eden yetenekli insanlardır. Büyük lider sadece kendi sınırları içerisinde kalmazlar, sınırları dışına da söz söylerler. Onlar sınırları içerisine hapsedilemezler. Sınırların dışının sınırların içi açısından önemli olduğunu bilirler. Sayın Erdoğan’da sadece Türkiye için değil, bölgemiz için, ezilen halklar için, dünya adına sözü olan cesur bir liderdir. Sonunu düşünmeden her ortamda bu düşüncelerini batılı liderlere bir tokat gibi vurmaktadır. Sayın Erdoğan’ın batılılar tarafından sevilmemesinin bir nedeni budur, diğer nedeni ise Türkiye’nin milli menfaatlerini hiç geri adım atmadan savunmasıdır. İşte batı dün kendi önünde diz çöken liderlere alışmıştır. Kendilerine karşı sert ve dik duran Erdoğan’ı hazmedemiyorlar. Erdoğan ile kendilerini eşit görmek istemiyorlar. Türkiye ile batılı devletleri eşit saymak onurlarına dokunuyor. Çaresizce, dünün Türkiye’sini arıyorlar ama bulamıyorlar. Bulamayacaklar da.

Sayın Erdoğan zamanın ruhunu iyi okuyarak iyi çözümler türetmektedir. Dünya şimdilik Erdoğan ve Putin’in liderliği ile tanışmıştır, gerisi de elbet arkadan çorap söküğü gibi gelecektir. Doğruların tespit edilmesi ve hızlı bir şekilde uygulanması ilerlemeyi de olumlu bir şekilde etkilemektedir. Sayın Erdoğan,  işte bu hızlı olunması gereken dönemde gerekli değişikliği halkında onaylamasıyla hayata geçirerek süratini katlamayı planlamıştır.

İşte diktatör denilen Türkiye’nin liderinden, ufacık bir kesit. Ben, Türkiye’nin  Sayın Erdoğan’a ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Dünya’nın bir kıyam dönemi yaşadığı günümüzde Sayın Erdoğan gibi bir liderimiz olduğu için kendimizi şanslı sayıyorum.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..