Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '06

 
Kategori
Futbol
 

Dünya markası Fenerbahçe ve başkan Aziz Yıldırım

Dünya markası Fenerbahçe ve başkan Aziz Yıldırım
 

Fenerbahçe bu sezon hep favori gösterildiği şampiyonluğu son maçta hazin bir şekilde kaçırdıktan sonra başkan Aziz Yıldırım başkanlığı bırakma kararı almıştı. Haklı olarak tüm Fenerbahçe camiası 8 senesini veren başkanlarının 100. yılda da başkan olarak görmek istiyorlardı, bunun için herkez üstüne düşen çabayı yoğun bir şekilde harcayarak (camia tekrar kenetlenerek) Aziz Yıldırım’ın tekrar göreve devam etmesini ve 100. yılda yeni hedeflere ulaşmak için yeni yönetim kurulu ile kolları sıvaması için gönülden çok çalıştılar.

Fenerbahçe 8 sene zarfında Aziz Yıldırımın söylediği gibi ‘Evet 8 yıl önce göreve geldiğimizde hazırladığımız kitapçıkta vaadettiğimiz herşeyi yaptık. Ancak FB hedefler ve projeler bitmez. Bundan sonra 5 hedefimiz var.
1-Stadın tapusunu almak
2-Dereağzı arazisini kazanmak
3-Kapalı salon yapmak
4-F.Bahçe Üniversitesini kurmak
5-Araziler alarak ileride buralara yatırım yapmak.’’

Yukardaki hedeflere bakıldığında ve 8 sene evvel nereden nereye gelindiğini gördüğümüzde Fenerbahçe'nin Dünya markası diğer kulüplerle başa baş gittiğini görüyoruz.

Yapılan yatırımlar, alt yapı, tesisleşme, fenerium, yönetim, diğer branşlardaki hamleler kulübün marka olmasını sağlamış durumdadır. Anlaşılan sayın Yıldırım yine durmayacak yeni hedefleri birbir 100. yılda gerçekleştirmek için çalışacak. Yıldırm FB'nin ekonomik yapısını, taraftar profilini bile değiştirdiniz? Nasıl oldu bu? diye sorulduğunda da "Avrupa'daki dev kulüplerin yaptığını yaptım. UEFA'nın kitapçıklarında yazılanarı uyguladım. Bunun dışında hiç bir şey yapmadım ki. Büyümenin gereğini ortaya koyduk. Kulübümüzün tanınması için yaptık. Bu işin bir şov olduğunu herkes bilmeli. Real Madrid, Milan gibi kulüpler yıllarca şampiyon olamıyorlar ama büyüklüklerinden birşey kaybetmiyorlar. Herkes onları dev kulüpler olarak biliyorlar. Bizde bunu yakaladık. Artık Fenerbahçe bir marka oldu. Ben bir taraftar gibi bu markaya sahip çıkıyorum. Sokaktaki Fenerbahçeli de bunu yapıyor. Fenerbahçe ürünlerini satın alıyorlar. Kulübe destek veriyorlar. Fenerbahçe türbünlerinde son zamanlarda doktorlar, avukatlar, mühendisler yani okumuş insanlar oturuyor.’’

Neticede Fenerbahçe, Başkan Azizi Yıldırım'ın, çalışma arakadaşlarının ve cefakar taraftarının kulüplerine sahip çıkmasıyla dünya markası olma yolunda büyük bir yol katetmiş gözüküyor. Tüm kulüplerimizin dünyada marka olması Türk futbolunun futbolcu ithaleden takımlardan, futbolcu ihraç eden takımlara dönüşmesi dileğiyle...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..