Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '10

 
Kategori
Felsefe
 

Dünya nereden geldi, nereye...

Dünya nereden geldi, nereye...
 

Dünya demek yaşam demektir. 'Muhteşem dünyaların haşmeti beni titretiyor' diyordu yazar. Evet, belki trilyonlarca dünyaya benzer dünya var da, dünya tek. Neden? Onu siz de biliyorsunuz ben de... Belki de bilmiyoruz.. Neden Tek..? Bir neden uydurabiliriz… Çünkü, o denizlerde yüzen tek hücreli canlı canlı olduğundan beri artık dünya başka dünyalara benzememeye başlamıştır.

O ufacık hücre kırkayak olmuş karaya çıkmış, kuş olup uçmuş, yılan olup sokmuştur. Biraz boyu uzayıp dinazor olmuştur. Ve nihayet bir aslana dönüşmüş, en sonra da bir insan olmuş. İşte size yaşamı, dünyayı ve evrimi anlatan Darwin Nazariyesi. Pek o kadar da basit değil ama, ey aykırı kari , size bu kadarı da yeter.

Bazıların hala kafaları basmadı ama, İnsan olan anlar. Kısacık bir insan ömrü içinde, dünyalılar bir salatalığın, bir domatesin bile boyunu posunu, encamını değiştiriyorlar da, bir maymun bir insan nasıl olamıyor? Anlamak kolay mı diyeceksin? Anlamak kolay değil ama onu anlamayan ne yaşamı ne de dünyayı anlar? Aslında Allah her şeyi yapmaya kadirdir! Bir maymunu bir insana dönüştüremez mi? Bu dünya uyanıkların dünyasıdır? Yoksa insan nereden gelmiştir? Gökten mi yere inmiştir, yoksa bir ayıdan mı halk olmuştur hikayesini boş kafalar anlayamazlar. Durmadan babannelerinin anlattığı hikayeyle avunurlar?

Dünya insan sayesinde dünya olmuştur ama insan sayesinde de yakında batacaktır, öteki dünyalara benzeyecektir.. Boş ve aykırı kafalar sayesinde. Özellikle de Erken Doğanlar sayesinde ; dünya içinde insan olmayan bir Gül Bahçesi'ne dönecektir. Bu böyle biline.

Ey aykırı kariler, biraz ilime değil de bilime önem verin. İlmi nücum’la vakit geçireceğinize biraz Fizik, Kimya, Biyoloji okuyun. Biyolojiyi size nasıl okuttularsa, onu da bilmem…. Dünyanın nasıl değiştiğini; milyonlarca önce beş kıta değil, tek bir kıta olduğunu; insanların Afrika’dan çıkıp, kıta kıta dolaştıklarını ; bu arada epey de şekil değiştirdiklerini öğrenin..

Bize hiç benzemeyen , Neandertal adamı ya da kısaca Neandertal, denen insan ırkının günümüzden yaklaşık 200 bin ila 28 bin yıl önce ortaya çıktığını, daha başka insan ırklarının da yeryüzünde yaşamış olduğunu öğrenin.

Evet , ne demiş bilim adamı, “ Dedemin akılsız bir insan olmasından çok, sevimli bir maymun olmasını tercih ederim…” İşte o kadar..

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..