Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

19 Ocak '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Dünya'nın en garip 10 turistik yeri

Dünya'nın en garip 10 turistik yeri
 

Eğer bir ülkeye gittiğinizde görmek istediğiniz şey normal turistik yerlerden fazlasıysa, doğru yerdesiniz. Dünya’nın en garip turistik yeri listesinde sizleri Japonya’da Noodle banyoları, farelerin kutsal sayıldığı tapınaklar ve daha birçok garip yer bekliyor.  

10- Tarafsız Anıt- Türkmenistan 

 

Türkmenistan’ın başkenti Aşgabat’ta bulunan bu heykel 1998 yılında Türkmenistan başkanı Saparmurat Niyazov tarafından yaptırılmış. Bu heykel ülkenin tarafsız konumunun simgesi olarak yapılmış. 75 metre uzunluğunda olan heykel 12 milyon$ ‘a yaptırılmış. En üstte Niyazov’un altından yapılmış olan küçük heykeli herzaman güneşe bakar şekilde konumlandırılmış.

9-Karner Kemik Evi -Avusturya 

 

Karner Kemikevi , üzerine rengarenk şekillerin çizildiği kafataslarının sergilendiği bir yer. Neden böyle bir yer yapılmaya karar verildiğine gelince çünkü bu kafataslarını koyacak büyük bir alan bulunamamış . Gerçekten garip.

8- Sekigahara Savaşı- Japonya 

 

Sekigahara savaşı Japonlar için çok önemli bir zaferdir. Kazandıkları bu savaşı tüm dünya’ya yeniden hatırlatma içinde bu savaşın izlerini taşıyan dinsel bir mabet yaratmışlar. Bu parkta , savaş hergün yeniden canlandırılıyor, asker kıyafetlerini giymiş göstericiler yapma kelleleri omuzlarında taşıyarak gösterilerini yapıyorlar.

7- Bang Kwang Hapishanesi -Tayland 

 

Bangkok’a giden hiçbir turist sıkılmıyor. Çünkü belli bir ücret karşılığında BangKwang hapishane’sindeki mahkumlarla sohbet edebilme şansınız var. Aralarında Avrupalı turistler bile bulunuyor. (anlaşılan tatillerinde birşeyler çok yanlış gitmiş) . Ayrıca bu cezaevi Times gazetesi tarafından Dünya’nın en kötü şöhretli 10 cezaevinden biri.

6-Hamamböceği Müzesi- Amerika 

 

Amerika’nın Teksas eyaletinde Hamam Böceği müzesi bulunuyor. Burda yüzlerce hamamböceği sergileniyor. Yüzlerce kişi öldürdüğü hamamböceklerini buraya bağışlıyormuş. O nasıl oluyorsa artık ! Ölü hamam böceği görmek istemiyorsanız, üzülmeyin müzede canlıları da sergileniyor.

5- Uluslararası Dostluk Sergi Sarayı -Kuzey Kore 

 

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da çok ilginç bir sergi sarayı bulunuyor ” Uluslararası Dostluk Sergi Sarayı”. Kuzey Kore’nin lideri, ölümünden sonra bile her Koreli’nin üstünde resmini taşıdığı büyük liderleri Kim İl-Sung. İşte Kuzey Kore’nin eski lideri ve şimdiki liderleri olan Kim Jong-İl için yaptırılmış olan bu sergi sarayında diğer ülkelerden gönderilmiş yaklaşık 90.000 hediye bulunuyor. Bu sergi sarayına hediye gönderenler arasında Gregory Malenkov, Nikolai Bulganin, Yasser Arafat, Fidel Castro ve Robert Mugabe gibi isimler isimler var. Hatta bu sarayda Türkiye’deki bazı sol partilerden gelen hediyeler bile bulunmakta.

4- Isla de las Munecas -Meksika 

 

Meksika’nın küçük bir adası olan Teshuilo, oyuncak bebekler adası olarak geçiyor. Julian Santana adındaki yanlız kadın çevreden toplayabildiği her oyuncak bebeği ağaçların üzerine asmış , sonra bu gelenek bu şekilde sürmüş. Bunu yapmasının nedeni nehir kenarında oynarken boğulan bir kız çocuğunun ruhunu yatıştırmaya çalışması. Bu tabiki bir efsane . Ancak buraya gelenleri adanın her tarafına asılmış oyuncak bebekler karşılıyor. 

3-Vale De La Prehistoria – Küba 

 

Küba’da bulunan Vale de la parkı, Jurassic Park’ın yaratıcılarını bile kıskandıracak cinsten . 110.000m2 lik bir alanda tarih öncesinde yaşamış tam 200 gerçek boyutlu hayvanın sergilendiği park , eğer Kübaya yolunuz düşerse mutlaka görmeniz gereken bir yer.



2-Karni Mata Tapınağı – Hindistan 

 

Karni Mata tapınağı Hindistan’ın kuzey batısında bulunan Racastan bölgesinin içinde bulunuyor. Racastan bölgesi baharatlı yemekleri, rengarenk evleri, çölü, develeri ve Karni Mata tapınağı ile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Mata tapınağında insanlar farelere tapıyor ve bu tapınakta bir sürü fare yaşıyor. Nedeni de bu farelerin gelecek yaşamlarında çok önemli dini liderler olarak doğacaklarına inanmaları. Bu tapınağa girmek isterseniz mutlaka ayakkabılarınızı çıkarmalısınız. Siz belki orda yemek yemek istemeyebilirsiniz ancak bir çok Hintli için o farelerin salyalarının değdiği yemek oldukça kutsal. 

1- Noodle Banyosu – Japonya 

 

Japonlar , diğer insanların yaptıkları herşeyi yapabilirler -ama bazen farklı şekillerde. Japonlardan biri birgün çıkmış ve su ve sabula olan banyonun çok sıradan olduğunu düşünmüş ve noodle banyosu yapmaya karar vermiş. Sonra diğer insanlarda bu banyoyu çok sevmişler. Noodle ile yapılan banyonun metabolizmeyı hızlandırdığına ve cildi iyileştirdiğine dair kanıtları da var üstelik. Noodle’ın içinde bulunan biber kolajeni dediğimiz madde bu işi sağlıyor. Bu banyo ile 1 seans sonunda sivilcelerinizde de farkedilir bir düzelme oluyor. Ayrıca noodle banyosundan sonra şarap ve çikolata bakımına da girebilir ve kendinizi şımartabilirsiniz.
http://www.listemiste.com/dunyanin-en-garip-10-turistik-yeri.html
www.listemiste.com 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..