Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Dünya'nın En Hızlı Teknoloji Gelişmeleri

Bilimin gelişmesiyle birlikte büyük bir hızla artarak gelişmekte olan teknoloji ürünleri arasında Wi-Fi, akıllı telefonlar, diz üstü bilgisayarlar, arama motorları, tablet bilgisayarlar ve e-bankacılık, e-fatura gibi teknoloji unsuru araçlar yer almaktadır. Wi-Fi'dan önce internete bağlanmak kablolu modemlerle aynı zamanda ev telefonu hatlarının üzerinden mümkün olmaktaydı. Bu bağlantılar yeterince kuvvetli olmamakla birlikte kendi evlerimiz dışındaki yerlerde mümkün dahi olamazdı. 
 
 
Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve diz üstü bilgisayarlar 
Akıllı telefonlar 2000'li yıllarda gelişme sürecine girerken özellikle iş dünyasının büyük ilgisini çekti. Gps'le birlikte yol tarifi yardımı uygulaması, ofis programları, gelişmiş cep telefonu kameraları ve lensleri, mesajlaşma uygulamaları akıllı telefonlarla birlikte dikkat çeken ve çok kullanılan uygulamalardan olmuştur. Tablet bilgisayarlar ise akıllı telefonlar ile bilgisayarlarımız arasında yeni bir oluşum olarak karşımıza çıkalı çok fazla zaman geçmedi. Günden güne gelişen işlemci hızları, kamera çözünürlükleri, büyük ekranları ve kalem çizim özelliğiyle dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. 2004 ile 2011 yılları arasında 15 milyon satışa ulaşan tablet bilgisayarlar, 2011 ile 2014 yılları arasında yaklaşık 200 milyonluk satış rakamına ulaşmıştır. 
Diz üstü bilgisayarlar önceleri sadece ofis programları gibi Ram'i ve işlemciyi fazla yormayan uygulamalarla iş görmekle yetinirken şimdilerde masaüstü bilgisayarlarımızda kullandığımız Unity, Blender gibi oyun geliştirici programları açmakla kalmayıp, yüksek çözünürlükte ve yüksek performans isteyen oyun ve uygulamaları sorunsuz çalıştırabilecek düzeye çabucak gelmiştir. 
 
 
E-fatura, e-bankacılık 
E-bankacılık sayesinde bugün bankada veya bankamatikte yaptığımız havale, avans, ödeme gibi bütün işlemler internet üzerinden e-bankacılık ile kolayca yapılabilmektedir. Özellikle kredi kartı, elektrik, su, internet ve ya telefon faturalarının internet üzerinden ödenebilmesi ve faturanızın mail adresinize gönderilmesi bu konuda sağlanan büyük kolaylıklar arasındadır. 
 
Mert Kültür | https://twitter.com/MertKultur
 
Toplam blog
: 13
: 895
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

21 Temmuz 1990'da İstanbul'da doğdum ve yaşantıma hala İstanbul'da devam ediyorum.. 6 farklı dizi..