Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

23 Şubat '11

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Dünya'nın en iyi 10 üniversitesi

Dünya'nın en iyi 10 üniversitesi
 

Amerika’nın en çok satan dergilerinden US News, dünya’nın en iyi üniversitelerini , avrupanın en büyük araştırma şirketi QS’in, yaptığı araştırmaya göre belirledi. En iyi üniversiteler akademik başarıları, eğitim kaliteleri, öğrenci memnuniyeti, araştırma sayıları, öğrenci başına düşen öğretim görevlisi sayısı, kampüs standartları, giriş koşulları, mezuniyet sonrası iş bulma kolaylığı ve maaşlar gibi kriterlere göre belirlendi. İşte Dünya’nın en Prestijli 10 Üniversitesi: 

10-Columbia Üniversitesi 

101754 yılında kurulmuş olan Columbia Üniversitesi, ABD’nin en eski 5. yüksek eğitim veren okuludur.Columbia Universitesi yerinin konumu yönünden de oldukça tercih edilen bir üniversitedir. Newyork’un Manhattan bölgesinde tarihi bir binada eğitim verilmektedir. 

Kimler Başvurabilir:Üniversite için en önemli ön koşul başarılı bir akademik başarıya sahip olmaktır. Not ortalamaları, yeterli derecede İngilizce, tavsiye mektupları ve okul dışı aktiviteler bu okula kabul edilmenizde etkili olacaktır. 

Eğitimler: Lisans, Yüksek Lisans, Yaz Programları, İngilizce Programları, Lise Programları 

Yabancı Öğrencilerin alması gereken sınavlar: 

SAT Subject Tests
SAT Reasoning Test ya da ACT
TOEFL (paper) minimum puan: 600
TOEFL (computer) minimum puan: 250
TOEFL minimum puan: 100 

9-Massachusetts Instıtude of Technology 

9Massachusetts Üniversitesi ABD’nin Boston şehrinde bulunan ve özellikle bilim, Mühendislik ve Ekonomi konularında dünyadaki en iyi teknik üniversite kabul edilmektedir. 1861 yılında kurulan Üniversite’den şuana kadar toplam 76 öğrenci ve mezun Nobel ödülünü kazanmıştır. 

Kimler Başvurabilir: Bu okula başvuracak olan adayların her yönden bu okula uygun olup olmadıkları araştırılır. Bunlar arasında en önemlileri karakteriniz, yaratıcılığınız, ders notlarınız, tavsiye mektuplarınız, test sonuçlarınız ve liderlik vasıflarına sahip olup olmadığınızdır 

Eğitimler: Lisans, Yüksek Lisans, İngilizce Programlar
 

Yabancı Öğrencilerin alması gereken sınavlar: 

SAT Subject Tests
SAT Reasoning Test or ACT
TOEFL (paper) minimum puan: 577
TOEFL (computer) minimum puan: 233
TOEFL (internet-based test) minimum puan: 90 

8-The University of Chicago 

81980 yılında Amerika’nın Chicago şehri yakınlarında kurulan Üniversite özellikle Ekonomi üzerine eğitim veren en iyi üniversite olarak bilinir. Öğrencileri ve mezunları arasında tam 82 Nobel ödülü sahibi bulunmaktadır. 

Kimler Başvurabilir: Derslerdeki başarı, tavsiye mektupları, yazılan essayler, kişisel özellikler ve yetenekler başvurunun değerlendirilmesinde büyük önem taşır. Kişilik özellikleri arasında en çok tercih edilenler sivri ve farklı perspektiflere sahip olan kişilerdir. 

Eğitimler:Lisans, Yüksek Lisans, Lise Programları, Yaz Okulu 

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar: 

SAT Reasoning Test or ACT TOEFL (paper) minimum puan: 600 

TOEFL (computer) minimum puan: 250 

TOEFL (paper) average puan: 615 

7-University of College London 

71826 yılında İngiltere’nin 3. Üniversitesi olarak kurulmuştur. Üniversite Londra’da bulunur. Özellikle Tıp alanında en iyi üniversite olarak kabul edilir. 

Kimler Başvurabilir: Bu okula başvuracak olan kişilerden İngilizce yeterlilik sınavı, tavsiye mektupları, ders notları istenmekte; uygun görülen adaylardan ise test sonuçları beklenmektedir. 

Eğitimler:Lisans Hazırlık Kursları, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora
 

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar:  

UCAS başvurusu gerekmektedir. Daha fazla bilgiyi okulun sitesinden öğrenebilirsiniz. 

6-Imperial College London 

61907 yılında kurulan okul, 2007 yılında Londra Üniversitesi’nden ayrılarak bağımsız bir kolej olma özelliğine gelmiştir. Özellikle İşletme ve Tıp konusunda başarılı kabul edilir. 

Kimler Başvurabilir: Lisans dereceleri için yüksek lise not ortalaması, referans, çok iyi düzeyde İngilizce bilgisini gösteren TOEFL veya IELTS skoru, tavsiye mektupları, kişisel başvuru yazıları, özellikle Amerika’da ortalamanın üzerinde SAT1 veya SAT2 puanı gibi belirli koşulların yerine gelmesini istemektedir. 

Eğitimler:Lisans, Yüksek Lisans, Dil Programları,  

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar:  

Bütün adayların İngilizce yeterliliklerini kanıtlayabilecekleri bir sınav sonucu bulunmalıdır. GCSE sınavından C ve üzeri not, Tıp okulu için minimum B notu gerekmektedir. 

5-California Teknoloji Enstitüsü 

5Amerika’nın Los Angeles şehrinde bilim ve teknoloji dallarına ağırlık vermiş bir teknik üniversitedir. Bu Üniversite’de bilim ve teknolojik konularda çok önemli araştırmalar yapılmaktadır.  

Kimler Başvurabilir:Lisede güçlü başarı (özellikle matematik ve fen derslerinde), test sonuçları, ders dışı aktiviteler (fen ile alakalı olan ve olmayan), tavsiye mektupları ve matematik ve fen bilimlerine gösterilmiş olan ilgi. 

Eğitimler: Lisans, Yüksek Lisans, Exchange Programlar, Sertifika Programları 

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar: 

SAT Subject Tests
SAT Reasoning Test ya da ACT 

4-Oxford Üniversitesi 

412.yy’da İngiltere’de kurulan en eski üniversitedir. Oxford Üniversitesi yaklaşık 130 ülkeden 18000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir. 

Kimler Başvurabilir: Üniversite yüksek potansiyeli ve akademik başarısı olan adaylar aramaktadır. Aday seçimi tamamen seçilen departmanın seçim kriterlerine uygun olarak değerlendirilir. 

Eğitimler:Yarı Zamanlı Eğitimler, Lisans, Yüksek Lisans, Akademisyenlere yönelik eğitimler,
 

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar: 

Uluslararası öğrenciler İngiliz öğrencilerle aynı şekilde başvururlar. UCAS başvurusunun tamamlanması ve 15 Ekim’e kadar gönderilmesi gerekmektedir. A-Level sınavını almalıdır. Ayrıca her departmana başvurmak için farklı testler gerekebilir. Ayrıca her öğrenci başvuru sırasında 2 sayfalık bir essay yazmak zorundadır. 

3-Cambridge Üniversitesi 

3Cambridge Üniversitesi İngiltere’de kurulan en eski 2. Üniversitedir. Cambridge Üniversitesi’nden 81 kişi Nobel ödülü sahibi olmuştur. 

Kimler Başvurabilir:En önemli kriter başarılı bir akademik geçmiştir. Farklı ilgi alanları ve özel yetenekler de aranmaktadır. Başarılı adayların genellikle yüksek SAT sınavı puanları akademik olmayan alanlarda yüksek başarıları bulunmaktadır. 

Eğitimler: Lisans, Yüksek Lisans, Dil Eğitimleri, Sertifika Programları 

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar: 

SAT Reasoning Test and SAT Subject Tests; or ACT
SAT Subject Tests 

TOEFL (paper) minimum puan: 600
TOEFL (computer) minimum puan: 250 

2-Yale Üniversitesi 

2Amerika’nın Connecticut eyaletinde bulunan Amerika’nın en eski 3. üniversitesidir. Son 33 yılda ABD başkanı olan altı kişiden dördü Yale mezunudur. En çok Sosyal bölümler tercih edilmektedir. 

Kimler Başvurabilir: En önemli kriter başarılı bir akademik geçmiştir. Farklı ilgi alanları ve özel yetenekler de aranmaktadır. Başarılı adayların genellikle yüksek SAT sınavı puanları akademik olmayan alanlarda yüksek başarıları bulunmaktadır. 

Eğitimler:Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, First Professional
 

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar: 

SAT Reasoning Test and SAT Subject Tests; or ACT
SAT Subject Tests 

TOEFL (paper) minimum puan: 600
TOEFL (computer) minimum puan: 250 

1-Harvard Üniversitesi 

1 

Amerika’nın ve Dünya’nın en prestijli okulu Harvard, 1636 yılında kurulmuştur. 

Kimler Başvurabilir: Alınan derslerin zorluğu ve bu derslerde kazanılan başarılar en önemli unsur olmakla beraber, karakter, belli bir alanda ya da aktivitede gösterilen yetenek, liderlik, zor bir üniversite programını yerine getirme becerisi ve sosyal sorumluluk da bu okula başvururken etkili olacaktır 

Eğitimler:Lisans, Yüksek Lisans, Yaz Programları
 

Yabancı Öğrencilerin Alması Gereken Sınavlar: 

SAT Subject Tests
SAT Reasoning Test ya da ACT 

http://www.listemiste.com/wp-content/uploads/2010/09/312.JPG 

www.listemiste.com 

 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..