Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

17 Ocak '11

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Dünya'nın En Uzun Süren Olayları

Dünya'nın En Uzun Süren Olayları
 

Dünya’nın ne uzun süren evliliğinden, en uzun süren filmine kadar daha bir çok kategorideki en uzunları merak edenlere…  

10-Yaşayan en uzun evlilik (85yıl) 

10Herbert ve Zelmyra Fisher tam 85 yıldır evliler. Amerikalı çift 13 Mayıs 2010 tarihi itibari ile halen evliler. Zelmyra 101, herbert ise 105 yaşında. Ne diyelim 41 kere maşallah! 

 

9-Dünya’nın en uzun süredir barmenlik yapan adamı (77 yıl) 

9 

Guinness Rekorlar kitabına göre Angelo Cammarata dünya’da en en uzun süre barmenlik yapan adam olarak kayıtlara geçti. Cammarata 77 yıllık barmenlik hayatının çoğunu kendi barında yaptı. Ancak bu bar artık satılmış ve Cammarata’da barmenlik mesleğine burada son veriyormuş. Anlaşılan 1933 yılından beri barmenlik yapan Camm’in artık emeklilik zamanı gelmiş. 

8-Dünya’nın en uzun tenis maçı(11 saat 5 dakika) 

8 

Dünya tenis tarihinin en uzun maçı Wimbledon Tenis Turnuvası’nda Amerikalı John Isner ile Fransız Nicolas Mahut arasında oynandı. Aslında bu maç ile tenis tarihinde daha bir çok rekor da kırılmış oldu. Havanın kararması ve maçın bir sonuca bağlanamaması sebebi ile maç tam 2 kez ertelendi. Sonunda maçı kazanan Amerikalı tenisçi John Isner oldu. 

7-Dünya’nın en uzun konuşması (124 saat) 

7 

Fransa’nın Perpignan bölgesinde 62 yaşındaki Lluis Colet adındaki Katalan tam 5 gün 4 gece süren konuşmasıyla Guiness Rekorlar Kitabına adını yazdırdı. 5 gece boyunca hiç uyumadan konuşan Colet, konuşması kesilmesin diye de hafif gıdalarla beslendi. Bu rekoru Katalan dili ve kültürünü savunanlara adadığını söyledi. 

6-Dünya’nın en uzun süre yanan ampulü (107 yıl) 

6 

Dünya’nın en uzun yanan ampulü Amerika’nın California eyaletinde tam 107 yıldır hiç sönmeden yanıyor. Bu ampül itfaiye müdürlüğüne 1901 yılında takılmıştı. Bu ampul , üretici firmasından , orada çalışanlardan bile fazla yaşamış. Ampulün bu kadar uzun süre yanmasının sebebinin ışığın hiç kapatılmamasından kaynaklandığına inanılıyor. 

5-Dünya’nın en uzun filmi (150 saat) 

5 

Yapımı tam 30 yıl süren Dünya’nın yeni en uzun filmi rekorunu eline geçiren film Fransa’da gösterime girdi. 30yıl’da hazırlanan filmi izlemesi bile tam 6 gün sürüyor. 1978’de çekimlerine başlanan ‘Cinematon’ adlı film Gerard Courant tarafından çekildi. Film , kamera önünde ünlü isimlerden, filazoflara kadar daha birçok ismin doğaçlama olarak yaptığı çekimlerden oluşuyormuş. Ömür Törpüsü! 

4-Dünya’nın en uzun dizisi (72 yıl) 

4 

Nasıl olur demeyin. Dünya’nın en uzun dizisi 2009 yılına kadar tam 72 yıldır yayınlanıyordu. Türkçeye “Yol Gösteren Işık” olarak çevrilen Guiding Lights” dizisi Amerika’da önce radyo tiyatrosunda başlamış sonra ise 1952 yılında televizyona taşınmıştı. Dizi son bölümünü 19 Eylül 2009 ‘da yayınladı. 

3-Dünya’nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı(63 yıl) 

3 

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, dünyanın en uzun süre tahtta kalmış hükümdarı. 81 yaşındaki hükümdar, kardeşi Kral Ananda Mahidol’un 9 Haziran 1946 senesinde ölmesinin ardından 5 Mayıs 1950 senesinde kraliyet tacını giymiş. 1930'larda monarşiden vazgeçen Tayland, krala çok az bir yetki alanı tanımış olsa da Kral Bhumibol Adulyadej bu ünvanı 63 yıl elinde tutmayı başarmış. 

2-Dünya’nın en uzun süren elektrik kesintisi (66 gün) 

2 

1998 senesinde Yeni Zellanda’nın Auckland kenti tam beş hafta boyunca elektrik kesintisi yaşadı. Auckland’in neredeyse tümüne Mercury Energy’den elektrik sağlanıyordu. Dört ana kablodan verilen elektriğin, gereğinden fazla sıcak ve kuru şartlardan ötürü kesildiği zannediliyor. 7500 iş yeri ve ev, bu kesinti yüzünden zor haftalar geçirdi. Nasıl zor olmasın değil mi? 

1-Dünya’nın en uzun süren nişanı 

1 

Octavio Guillen ve Adriana Martinez’in hikayesi gerçekten çok ilginç. Çift 1902 senesinde daha 15 yaşlarında iken nişanlanmışlar. Yaşlarının çok küçük olmasından olacak ki çift düğünü senelerce erteleyip durmuş. Nişanlanmalarından tam 67 yıl sonra artık deneyimli olan nişanlılar evlenmeye karar vermişler. Çok şükür! 15 yaşında nişanlanan çift, 82 yaşında evlenmiş. 

http://www.listemiste.com/dunyanin-en-uzun-10-olayi.html 

www.listemiste.com 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..