Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '12

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Dünya ölüyor !..

Dünya ölüyor haberiniz var mı ?..

Bir an için nefes alacak hava, içecek bir yudum su ve doyacak kadar yiyecek bulamadığımızı düşünelim.

Ne kadar korkunç değil mi?

Paranın-silahın-gücün fayda etmediği, insanların yaşayabilmek için birbirini öldürdüğü çılgın bir dünya…

Üzerinde yaşadığımız bu kürenin imkanlarının sınırlı olduğunu, onu korumamız gerektiğini ve bunu tüm insanlar olarak bir “yaşam tarzı”  haline getirmemiz gerektiğini hep unuturuz.

Dünya nüfusu bu hızla artmaya devam ederse, tarım alanları korunmaz ve geliştirilmezse, küresel ısınma bu hızla devam ederse  ve insanlar hala felaketin farkında değillerse, açlığın ve yokoluşun hızla yaklaşması kaçınılmazdır. Bu ölümdür..

Tüm gelecekbilimcilere göre; Küresel ısınma sebebiyle 2025 yılından itibaren dünyadaki su kaynakları en önemli hedef haline gelecek ve  bu kaynaklara sahip olanlarla, olmayanlar arasında ciddi çatışmalar olacaktır.

Bizde tarımın verimi zaten düşüktü.

Uygulanan hatalı politikalarla daha da düştü. Avrupa Birliğinin baskıları sonucu ve diğer etkenlerle beraber kârlılık oranı düşünce, halk deyişiyle tarımla uğraşmak, “karın doyurmayıp” üstelik “yük” haline gelince, tarımdaki nüfus başka alanlara kaydı.

AKP’nin uyguladığı tarım ve sanayi politikaları sayesinde, yani tarımdan para kazanamadıkları için bu sektörden kaçanlar hem işsiz sayısının artışına sebep oluyorlar, hem de tarımda üretim azalması yaşıyoruz.

Tarım politikamızı gözden geçirip, köklü değişiklikler yapmalıyız. Her türlü özendirici tedbirleri alarak, insanımızı  köyüne, toprağına döndürmek zorundayız.

Elbette ki bir ülkenin sanayileşmeden kalkınması, insanına mutluluk vermesi mümkün değildir,.

Ama “Aç ayı oynamz “ derler, karınlarımızı da doyurmalıyız.

ozcanvural1933@hotmail.com

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..