Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Deneme
 

Dünya Robotlaşıyor mu?

Dünya Robotlaşıyor mu?
 

Dünyada toprak giderek çölleşiyor, İşsizlik sayısı artıyor.

Açlık sınırı göklere doğru uzanıyor, yerinden yurdundan kopmuş göçe zorlanmış insanların gerçek sayısı bilinmiyor.

Ormanlar yok ediliyor, denizler bir başka dalgalanıyor, boranlar sellere dönüşüyor. Afrika da aç ve susuz insanlar hastalıkla mücadele ederken.

Dünya barut fıçısı durumuna bürünmüş iken, yapay zekâlı robotların üretimi için dünya devletleri birbirleriyle yarışıyor.

Bilim adamları sakın yapay zekâyı silahlandırmayınız diye feryat ederken dursun.

Yemek yapa, yemek yedirme, hasta bakıcı, çocuk bakıcı, dans edici, güldüren, düşündüren, hafif yâda ağır işler gören robotların üretimi hızla devam ediyor.

Allah’ın kullarına verdiği İlahi zekâ ile donatılan kullar yapay zekâlı robotlar üretiyorlar.   

Keşif için kullanılan İHA’ların dahi aslında birer robot olduğu söylenir.

Bilim adamları keşif ve istihbarat bilgileri için kullanılan İHA’ların silahlanmasına gerek olmadığını bildiriyor.

Hepsinden önemlisi dünyada ilk yapay zekâlı seks robotu üretildi:

Her halde en çok da böyle robotlara ihtiyaç vardır!

Erkekler için üretilen yapay zekâlı seks robotları birçok kişinin problemine çözüm olacak diyorlar.

Etoloji gelişmelerle birlikte insanların maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşan robot sektörü, seks robotlarının varlığı ile birçok kişinin ilgisini çekiyor.

Dünyanın ilk yapay zekâlı seks robotu olan ”Harmony’‘, diğer örnekleri gibi fiziksel fonksiyonları yeterli ölçüde olmasa da; yapay zekâ temeliyle özellikle sözlü iletişim kurmada farklı bir örnek temsil ediyor.

Akıllı telefonlara yüklenen bir uygulama ile de kontrol edilebilen Harmony; kaprisli, sinirli ve neşeli gibi birçok davranış türünden birini uygulama sayesinde sergileyebiliyor.

Uzmanlar faydalı olabileceğini söylüyor

Birçok kişi üretim aşamasında olan bu ürünlerin cinsel ilişkilere zarar vereceğini düşünse de; özellikle yalnız bireylere yönelik sağlanan pazarlamanın kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığı açısından faydalı olabileceği belirtiliyor.

Seks robotları geliyor: Eşler arasındaki cinsel ilişki özel günler için olacak

Uzmanlar yakında robotların yatak odamıza kadar gireceğini söylüyor. Uzmanlara göre gelecekte geçlerin ilk ilişkilerini robotlarla yaşaması büyük bir tehlike...

Dailymail’in aktardığı habere göre, teknoloji ve cinsel ilişki konusunda uzman olan Dr. Trudy Barber seks robotlarıya ilgili bir e-kitap yayınladı.

Evli çiftlerin arasındaki cinsel ilişkinin sadece özel günlerde kalacağını söyleyen Trudy Barber, seks ihtiyaçlarının genel olarak robotlarla karşılanacağını ifade etti.

Uluslararası Robotlarla Aşk ve Seks Kongresi’nde de konuşan Barber, insanların teknolojiyi benimsemeye hazır olduğunu söyleyerek, robotlarla seks için sadece kısa bir süre kaldığını söyledi.

Barber, robotlarla seks sayesinde gerçek seksin değerinin artacağını ve daha heyecanlı bir seks hayatı oluşacağını da belirtti.

Ekstra bir insan ırkı gibi: 

Trudy Barber, seks robotlarının ekstra bir insan ırkı olacağını düşündüğünü söyledi. Robotlarla seksin, ne zaman kabul edilebilir olacağı değil, bizim robotlarla sekse ne zaman uyum sağlamanın gerektiği konusunun önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca cinsel isteklerin robotlarla daha rahat yaşan ağını söyleyerek, kendi cinsel hayatımızı keşfetmemizin daha kolaylaşacağını ifade etti.

Olumsuz etkileri de olabilir.

Londra Üniversitesi Goldsmiths’de bilgisayar uzmanı olan Kate Devlin, seks robotlarının insan partnerinin cinsel tercihlerine cevap verecek şekilde geliştirileceğini düşündüğünü söyledi.

Bununla birlikte, sanal zekâ uzmanları, insanlarla ilişkiye girecek robotların yayılmasıyla, gençlerin cinsel yaşamlarının olumsuz yönde etkilenebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yeni ergenliğe girmiş gençlerin, robotlarla ilk ilişkilerini yaşaması ve seks hakkında gerçekçi olmayan düşüncelerle büyümesi bir tehlike olarak görülüyor.

Dünyanın huzuru, toprağın çölleşmesi, işsizlik sayısının, açlık sınırının artması, yerinden, yurdundan göçe zorlananların durumu, denizlerin bir başka dalgalanması önemli değil,

Önemli olan dünya devletlerinin birbirleriyle yarışması ve ilk yapay zekâlı seks robotları üretmesidir.

Güle, güle insanlık. Hoş gelmiyorsun robotluk. Hadi hayırlı olsun.  

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN  

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..