Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '10

 
Kategori
Voleybol
 

Dünya Şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem

Dünya Şampiyonu Fenerbahçe Acıbadem
 

Fenerbahçe dünya finalinde...


Katar'da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda Fenerbahçe Acıbadem finalde. Rakip Brezilya ve Güney Amerika Şampiyonu Sollys Osasco. Fenerbahçe Acıbadem grubundaki ilk maçında Sollys Osasco’yu set vermeden 3-0 geçmişti.

Brezilya milli takımının temelini de oluşturan ve dünya şampiyonasında finalde kılpayı kaybederek dünya 2. si olan voleybolcuların çoğunluğundan oluşan çok iyi bir takım Sollys Osasco. Rusya’ya son anda kaybedip dünya şampiyonluğu fırsatını tepen Brezilya milli takımının teknik direktörü Jose Roberto Lages Guimaraes yani Ze Roberto şu anda Fenerbahçe Acıbadem’i çalıştırıyor.

Fenerbahçe Acıbadem, 3 yıl önce kimsenin aklına gelmeyecek başarıları kazanmaya başladı ve çıtayı yavaş ama emin adımlarla yükseltti. Türkiye ligi şampiyonluğu, Avrupa’da şampiyonlar ligi finali derken şimdi de en büyük kupaya gözünü dikti.

Favorinin de Fenerbahçe olduğunu belirtelim. Zaten ilk maçta set vermeden rakibi geçmemiz de bunun bir göstergesi.

Yarı finalde Dominik Cumhuriyeti'nden Mirador takımını 3-0 yenen ve finale yükselen kızlarımız, maça Ewa Skowronska, Lioubov Chachkova, Hlia Souza (Fofao), Christiane Fürst, Natasa Osmokrovic ve Eda Erdem ilk altısıyla başladı. Üstün bir oyun sergilerken setleri 25-21, 25-18 ve 25-18 almayı bildi. Skowronska, Chachkova ve Osmokrovic’in sayılarıyla maçı zorlanmadan tamamlarken maçın yıldızı tabii ki Skowronska’ydı.

Geçen sene Avrupa finalinde 3-2 yenildiğimiz İtalyan Bergamo’yu deviren ve bu moralle finale çıkacak olan Sollys Osasco’nun bizi ilk maçtan daha fazla zorlayacağı veya zorlamaya çalışacağı kesin. Nerdeyse tümü kendi milli takımlarında forma giyen voleybolcularımızın artık tecrübe eksikliğinden söz edemeyiz.

Antrenör Ze Roberto’nun Sollys Osasco’yu çok iyi tanıması elbette büyük bir şans. Ayrıca Lioubov Chachkova, Christiane Fürst, Natasa Osmokrovic, Ewa Skowronska, Eda Erdem Fofao ve Seda Tokatlıoğlu gibi yıldızlarımızla ve elbette bunlara eklenecek Çiğdem Rasna, Naz Aydemir, Nihan Güneyligil, Yağmur Koçyiğit ve Songül Dikmen gibi isimlerle bu kupayı ülkemize getireceklerine yürekten inanıyoruz.

2010-2011 sezonu Türkiye Ligi ve Kupasıyla, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarıyla Fenerbahçe Acıbadem’in sezonu olacak.

 
Toplam blog
: 10
: 770
Kayıt tarihi
: 08.12.10
 
 

Ankara doğumlu olduğum gibi ilk, orta ve lise öğrenimimi de burada tamamladım. Lisanslı olarak baske..