Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dünya Sevgi Örgütü (World Love Organızatıon) basın açıklaması

Dünya Sevgi Örgütü (World Love Organızatıon) basın açıklaması
 

DÜNYA SEVGİ ÖRGÜTÜ


Dünya Sevgi Organizasyonu (WLO) Basın açıklaması

Beş buçuk milyar insanın, milyarlarca hayvanın, milyarlarca bitkinin yaşadığı dünyada herkese yetecek kadar yerin olduğunu yüzölçümü rakamları bilimsel olarak ispatlıyor. Her canlı doğuyor, büyüyor ve bir süre yaşadıktan sonra varoluşun kaynağı olarak genel kabul görmüş toprağa geri dönüyor. Boşlukları başka canlılar dolduruyor ve onlarda aynı kaderi yaşayıp sonsuzluğa ulaşıyor.

Sürekli akmakta olan zamanın, dönmekte olan dünyanın ve doğurganlığı azalmadan hizmetine devam eden toprağın dışındaki her ölümlü yaşam süresi boyunca kendisinin sevilmesini ve saygı görmesini bekliyor. Sevgiyle ekilen çiçek daha güzel açıyor, sevgiyle dikilen ağaç daha çok meyve veriyor, sevgiyle sarılan yaralar daha çabuk iyileşiyor, sevgi kolaylaştırıyor, sevgi uzlaştırıyor. Bu nedenle Hayat Boyu Sevgi Derneğini (HBS) kurarak Dünya Sevgi Organizasyonuna(World Love Organization-WLO)start veriyoruz. Diyoruz ki;

Biz sevginin birleşmek için ulaşılması gereken en önemli erdem olduğuna inanıyor ve sevgiyle her engelin aşılacağını savunuyoruz.

Biz miğferlere çiçek ekilmesini, silah namlularının toprağa çevrilmesini istiyoruz.

Biz bomba değil gıda üretilmesini ve açlıkla savaşan her canlıya ikram edilmesini istiyoruz.

Biz insanların aldatılmadığı bombaların patlatılmadığı bir dünyada mutluluk şarkılarının evrenselleştiği birlik ve beraberlik ortamı için çalışıyoruz.

Biz birbiriyle bilimde yarışan ulusların cehaletle savaşmasını bekliyoruz.

Biz özgür yaşam hakları ellerinden alınan hayvanları akvaryumlarda, kafeslerde, hayvanat bahçelerinde değil ait oldukları doğada görmek istiyoruz.

Biz yanmış ormanlar, kül olmuş evler, dumandan boğulmuş insanlar istemiyoruz.

Biz bizden sonrakilere yemyeşil bir dünya, kirlenmemiş denizleri layık buluyoruz.

Biz şiddeti ve nefreti literatürden çıkarıp kanın ve intikamın olmadığı bir dünyada yaşamak istiyoruz.

Biz aklı selim olanların aklı olmayan her varlığa o varlığın özüne uygun davranmasını ve gerekli şartları sağlamasını bekliyoruz.

Biz çocukları ve gençleri sokaklarda değil evleri olan aileleriyle görmek istiyoruz.

Biz haklının hakkını veren hukukla, haksızlığa uğramışların hakkını savunan hukukçular istiyoruz.

Biz yanlışların doğruyu götürdüğü sistemlere değil, doğruları savunan, yanlışları çözüme ulaştıran formüllere hizmet ediyoruz.

Biz eğitmeyi ve eğitilmeyi benimsiyoruz. Eğitilebilen her varlığın buna hakkının olduğuna inanıyoruz.

Biz çaresi olan her hastanın iyileştirilmesini benimsiyoruz bütün tedavilerini imkanlarımız dahilinde üstleniyor takip ediyoruz. Özürlüyü özrüyle sahipleniyoruz.

Biz düşene tekme vurmak mantığıyla değil, elinden tutup kaldırmak eylemini ilke ediniyoruz.

Biz haksız rekabetin olmadığı bir dünyada haklıların kendilerini ispat etmek için gayret sarf etmesini istemiyoruz.

Biz teknolojiye esir olmuş nesiller yetiştirmek yerine teknolojiyi esir etmiş beyinler istiyoruz.

Biz sevginin rengi yok diyoruz. Zencisi, beyazı, sarısı, karası kısacası hepsi aynı renktir veya renksizdir inancındayız fark göremiyoruz.

Biz Nevada çöllerindekiyle, Arap yarımadasındakini, Kuzey Kutbundaki ile Avrupadakini birbirinden ayıramıyoruz. İnsanı insan olduğu için seviyoruz.

Biz parayı amaç değil araç olarak değerlendiriyoruz. Kazancın paylaşımla çoğalacağına inanıyoruz.

Biz birbirine muhalefet etmek yerine birbirlerine sarılarak doğrunun izinden giden koltuk sevdası ve çıkarlara tercih etmeyen idareciler istiyoruz

Biz kabahatte değil merhamette birleşen ve sözleşen önderler istiyoruz.

Biz sevginin dini yok diyoruz. Hangi din bütün insanlar için sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, karşılıklı yardımlaşmayı emrediyorsa o dindeniz diyoruz.

Biz sevginin ırkı yoktur, siyasi görüşü yoktur, mezhebi yoktur diyoruz ve insanlığı sevgi çatısının altına davet ediyoruz.

Biz uyuşmak ve uyuşturulmak istemiyoruz. Uyuşturucu satıcılarını haklı kazanca davet ediyor, bağımlıların tedavisini üstleniyoruz.

Biz kumara karşıyız.İnsan hayatının kumar malzemesi edilmesini desteklemiyoruz.

Biz terörle elde edinimleri kınıyor, ter ile kazanılmış değerlere saygı duyuyoruz.

Biz şiddeti, hırsızlığı, arsızlığı istemiyoruz. Çalanları maddi menfaatlerini manevi menfaatlere tercih edenleri insanlığa davet ediyoruz.

Biz kötülüğe karşılık iyilik bekliyoruz. İyiliğin karşılığını iyilikle ödenmesini ümit ediyoruz. Öfkeyi değil sabrı tavsiye ediyoruz.

Biz beşikteki bebekten sokaktaki köpeğe kadar herkesin yaşam hakkına saygı duyulmasını istiyoruz.

Biz sevgiye inanan, insanlık ve yaratılmış her şeyin faydası için çalışan bütün insanlar ve kurumlarla birlik olmak istiyoruz.

Biz bulunduğumuz yerde değil bütün dünyada sevginin hakimiyetini istiyoruz. Savaşların değil barışın egemenliğini bekliyoruz. Üçüncü sayfa haberlerinin bitmesini, her gazete sayfasının sevgiyi yazmasını umut ediyoruz. Biz var olan her şeyi seviyoruz, karşılığını bekliyoruz. Karşılığı olmasa bile seviyoruz.

Kısacası biz birbirini seven ve sevilen doğasına, dünyasına, insanlığa saygılı nesiller yetiştirmeyi en büyük görevimiz olarak kabul ediyoruz.

 
Toplam blog
: 55
: 979
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

İnsana insan olduğu için değer veren dürüst ve saygılıyım.Güzelliği fiziki olarak düşünmeyen gönül g..