Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Dünya siyaseti, Suriye ve Katar...

Dünya siyaseti, Suriye ve Katar...
 

Dünya siyaseti, Suriye ve Katar...


İki Arap ülkesi kavga ediyorsa oradan bir Amerikalı geçmiştir. Kafirler ile ahmakların buluşması sonucu, uyanık Amerikalı ahmak Araplar olmuştur. Amerika'nın başına kim gelmişse bir Müslüman ülkede katliam yapıyor. Suudi Arabistan'la anlaşan Trump'ta Katara gözlerini dikmiş.

 

Neden Katar?

 

Katar dünyadaki en büyük doğal gaz rezervlerinden birine sahip. Kırım'ı dünyanın gözü önünde iç eden Rusya'ya Avrupa hiçbir şey diyemedi. Çünkü Rusya tribünlerde bakım var diye gazı iki hafta kesince batılıların eli ayağına dolaştı. Rusya'ya mahkum olmamak için alternatif yollar aradılar ve Katarı buldular. Planlarına göre; Katar doğal gazı boru hattıyla Suriye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınacak, Rusya ve İran'a bağımlılık ortadan kalacaktı. Türkiye o dönemde Esad'ı razı etmek için çok uğraştı ama Esad Rusyayı satmadı. Esad'ı razı edemeyince hali hazırda Suriye'de örgütlü olan ve o sırada Mısır'da iktidarda olan Müslüman kardeşler silahlandırıldı. Bir taraftan da Libya'daki iç savaşta batının desteğiyle Kaddafi'yi yok eden cihatçıları Suriye'ye soktular. İki haftada yıkılacağını umdukları Suriye altı yıldır direniyor. Suriyeyi ele geçiremeyince önce Mısır'da Müslüman kardeşler devrildi, sonra mülteci krizi İngiltere'nin AB'den çıkmasına neden oldu. İslam ve mülteci korkusu ABD'de popülist ve cumhuriyetçi bir başkanın seçilmesini tetikledi. Düşene bir tekme de Suudi Arabistan ve yandaşları vurdu. Suriye ve dünyadaki terörü, bütün suçları Katarın üzerine atacaklar.

 

Suudiler yatay bir geçişle sessiz sedasız Katarı teslim alabilirler. Amerika Suudilere işgal ettirip kaynakları birlikte paylaşacakmış gibi görünüyor, yani fırıldaklar dönüyor. Orta doğu yine ateş çemberine dönecek. Ülkemizin yöneticileri daha akıllı davranıp tarafsız olurlar umarım geleceğimiz için.

 

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..