Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Dünya Türkiye’yi izliyor..

Dünya Türkiye’yi izliyor..
 

Ne başlık ama değimli sevgili okur. Sanırım bunu duyunca hepinizin koltukları kabarmıştır. Egonuzun ucu törpülenmiştir. Keyiften ağzınız kulaklarınıza varmıştır. 

Başlık bana ait değil. Medyadan aldım. Efendim, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ilk kadın politika planlama direktörü Slaughter, Türkiye’de yeni anayasa konusunda, “Dünya Türkiye’yi izliyor. Müslüman Türkiye çoğulcu ve özgürlükçü bir anayasayla model olmaya devam eder, yoksa liderliğini kaybeder” uyarısında bulundu. 

Zavallı Türkiye. Anayasasız kalmış, bir anayasa yapacak. Bütün dünya, hatta dünya dışı bazı gezegenler de işi gücü bırakmış dikkatle bizi izliyor. 

Dünyada Türkiye’yi beklide en dikkatle izleyen ABD nin dış işlerinden bir bayan sorumlu da aba altından sopayı gösteriyor. “Bizim direktiflerimiz doğrultusunda bir anayasa yapmazsanız liderliğiniz elinizden alınacak” Sevgili okur, bu hanıma kimse “sen evinde otur an az üç çocuk yap” talimatı vermemiş galiba. Galiba oralarda hava açık, görüş mesafesi yeterli ki, hanımefendi savuruyor. Aslında haksız da değil hani. Hani var mı bir babayiğit çıksın da “Hanımefendi sana ne benim anayasamdan” desin? 

Neyse, benim aklım asıl bu liderlik konumuna takıldı. Galiba birileri bizle dalga geçiyor. Biz kimlerin lideriyiz? Artık sağır ve kör olanlar bile biliyor ki, Libyadan İran sınırına kadar olan bölgenin tek hâkimi ve lideri ABD. İstediği iktidarları değiştiriyor, istediği halkları bombalıyor, öldürüyor. Üstlerine de birer demokrasi çiçeği dikiyor ki, o zavallıların kanları ile büyüsün. Peki, biz kimin lideriyiz? Ortadoğu da hangi ülkeye sözümüz geçiyor? Bu soruyu yazdıktan sonra durup 10 dakika düşündüm. Haritayı açıp baktım. Yok göremedim. Nereye baksam tek hâkim ABD. Bizim yaptığımız iş ABD nin emirlerinden çıkmamak adına onca Müslüman ve savunmasız ve de aç Libyalıyı ölüme terk etmek. Birde beklide en iyi dostumuz olan Kaddafi’yi bombalayan haçlı ordusunda görev almak. 

Hanımefendi, “Yeni anayasa konusunda Türkiye’ye nasıl bir yol izlemesini söyleyemem. Ama şunu eklemem gerekir ki; dünya, özellikle Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da olanlar ışığında Türkiye’yi seyrediyor. Türkiye’nin Müslüman bir ülke olarak çoğulcu, temel insan haklarını, ifade özgürlüğünü kapsayacak bir şekilde benimsemeye devam eden bir model ülke olup olamayacağına bakıyorlar. Türkiye eğer bunu sürdürebilirse 21. yüzyıl politikasında artarak devam eden önemli bir rol oynabilir. Edemezse liderlik pozisyonunu kaybeder. Türkiye, İslam, demokrasi ve temel insan haklarını garanti altına alan bir ülke olduğunu göstermeli.” diyor. Onların şeklini ve gidişatını belirlediği bir model, yani piyon. Bir ülke ile başka nasıl dalga geçilir? 

İzmir 2011-05-29 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..