Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Dünya ülkeleriyle vize kalkıyor

Dünya ülkeleriyle vize kalkıyor
 

(<ı>Kerim Korkut’un yazıları AKP hükümetinin programı oldu)

19.12.2008 tarihli “Ağaç Hareketi’nde yenilikler” başlıklı yazımızın vizeyle ilgili bölümü aşağıdaki gibidir.

<ı>4)_Sistem yürürlüğe girdiği andan itibaren tüm dünyaya kapılar açılacaktır. Vize, pasaport tarih olacaktır. Dünyanın her yerinden isteyen herkes ülkemize serbestçe giriş yapabilecek ve ülkemizde istediği kadar kalabilecektir.

<ı>Burada üç sorun ortaya çıkmaktadır:

<ı>1-)Güvenlik

<ı>2-)Casusluk

<ı>3-)Hastalık taşıma

<ı>Yeni düzende 400 bin ve daha fazla sayıda genel güvenlikten sorumlu, ülkedeki insanları bulundukları, yaşadıkları her yerde 24 saat koruyan özel yetiştirilmiş “Profesyonel ordu” vardır. Her gün dünyanın her yerinden ülkemize yüz binlerce kişi gelmiş olsa dahi böyle bir güvenlik sistemi sayesinde ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum. Dünya ülkelerinin insanları her türlü şekilde ülkemize giriş yapacak, gezecek, eğlenecek, dinlenecek, alışveriş yapacak ve istediği zaman da ülkesine dönecektir.

<ı>Güvenlik gerekçesi dışında gizlilik olamaz. Profesyonel ordunun gizli olması gereken unsurları ebetteki ulaşılamaz yer ve konumda olmak zorundadır. Ordu zaten önce kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. Böyle bir gereklilik, böyle bir güç ve sistem ortadayken casusların ortalıkta fink atması mümkün değildir.

<ı>Hiç kimse hasta olmak ve bunu taşımak istemez. Yine de bu konu hassastır. Bu nedenle giriş kapılarında sadece bulaşıcı hastalık ve silah kontrolü çok kısa süreli ve pratik bir şekilde yapılabilir.

<ı>Bu yeni sistemle şimdilerde yıllık 10–15 milyon olan ziyaretçi sayısı belki 50 milyona çıkacak, ülkemize bu sayede ciddi döviz girişi olacaktır.

<ı>Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasında son dönemde vize uygulamasının kaldırılmasına Katar'ın da etlenmesiyle son dönemde vize uygulaması kaldırılan ülke sayısı 7'ye yükselecek. Suriye, Pakistan, Arnavutluk, Libya, Ürdün, Lübnan ve son olarak da Katar'ın da eklenmesiyle de Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı 58'ye yükselecek.

Diğer bazı yazılarımızda da yer alan Türkiye’nin dünyaya kapılarını açma düşüncesi hükümet tarafından da benimsenmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.

“Ben düşündüm sen yaptın. Fikrimi, projemi, düşüncemi çaldın” anlayışında değiliz. Muhakkak ki bu düşünceyi ülkede birçok kişi, AKP hükümeti üyeleri ve başbakan belki benden de önce düşünmüşlerdir. Ancak bir devlet politikası olarak Ağaç Hareketi düşünce sistemi içinde ilk ben dile getirdiğimi sanıyorum.

Daha önce de sebze meyve konusunda yine bizim yazılarımızdan hareketle pazaryerlerinin %10 oranında üreticilere açılması hakkında kanun hazırlanmıştı.

Yazılarımızın hükümet programı olması Ağaç Hareketi düşünce sisteminin Türkiye’nin alternatifsiz tek kurtuluş yolu olduğunun ispatıdır.

Türkiye için yazıyoruz. Fikirlerimizin kim tarafından olursa olsun alınarak ülke yararına kullanılması bize mutluluk verir. Politik kıskançlık hastalıklı ruhlara özgüdür. Lakin emeğin düşüncenin hakkını da teslim etmek gerekir.

AKP yedi yıldır iktidarda. Biz yazımızı yazdığımız 19 Aralık 2008’de değil bazı ülkelerle vizenin kaldırılması, önemli sınır kapıları bile kapalı ya da geçişler sorunluydu. Ne oldu da hükümet Afrika ormanlarındaki insanlara bile kapılarımızı birer birer açmaya başladı? Böyle bir düşüncesi vardı da 7 yıldır neredeydi?

Gerek sebze meyve gerekse vize konularını 7 yıllık iktidarınız boyunca hiç aklınıza getirmezken(bunca yıl sizden hiç böyle bir şey duymadık) bu son yılda(benim ilgili konulardaki yazılarımın yayınlanmasından sonra) uygulamaya koymanız fikri benden aldığınızın açık delilidir.

Biz yine de konu üzerinde fazla durmuyoruz. Sonuçta yapılan iş doğrudur. Biz düşünmüş yazmışsak onlar da yapmıştır. Ellerine sağlık demeliyiz.

Ulusalcı partilerin bu konuyla ilgili eleştirilerine ise hiç girmek istemiyorum. Onlara göre Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Dünya bize düşmandır. Başta AB olmak üzere dünyaya açılmak bizi köle haline getirir.

Ulusalcı partilerin bu yaklaşımlarını takdirlerinize sunarken yazılarımızı takip ederek hükümet programı haline getiren AKP’lilere de sitem ediyoruz. Alın teri, göz nuru, el emeği. Düşünmüş yazmışız. Alıp uyguluyorsunuz. İnsan kısacık bir mesajla olsun teşekkür eder.

“Kerim Korkut’un yazılarını kaç kişi okuyor ki? Alır uygularız. Kim bilecek?” diyorsanız çok yanılırsınız. Ben yazılarımı Türkiye’yi düşünen, Türkiye’nin sorunlarıyla yatıp kalkan üst düzey kültüre sahip kaliteli insanların okuduğuna inanıyorum. Siz beni takip ediyorsunuz. Onlar da hem beni hem de sizi takip ediyor olabilirler.

Bu arada Türkiye’nin geleceği için Ağaç Hareketi adı altında tarafımızdan önerilen düşüncelerin bazılarınca seçim malzemesi olarak kullanılması ihtimali vardır. Yazılarımız bir yıl içinde 35.000 kişi tarafından okunmuştur. İnsanlar kimin ne düşündüğünü bilmektedir. Siz mitingde konuşurken birisi çıkıp “Bu, Kerim Korkut’un düşüncesi” der ve siz rezil olursunuz. Uyarmadı demeyin.

Bundan sonra bu sitede yazdığımız ülke sistemlerini program yapmak istediğinizde önceden haber verirseniz böyle incitici bir yazı yazmaya da gerek duymayız.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..