Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Siyaset
 

Dünya'ya yön veren ABD gizli teşkilatının ortaya çıkışı

Dünya'ya yön veren ABD gizli teşkilatının ortaya çıkışı
 

Bir Alman örgütü olan İlluminati 1 Mayıs 1776 yılında Adam Weishaupt tarafından,
Almanya Bavyera'da kuruldu. Örgütün kurucusu Weishaupt, İngolstadt Üniversitesinde Hukuk profösörüdür. Hükümete karşı yapılan bazı hareketlerinden ve yayınlarından dolayı 1876 yılında polis tarafından basılmış ve ondan sonra tamamen yer altına inmiştir.

1833 yılında Yale Üniversite'sinden General William Huntington Russell, Almanya'ya
gelip Üniversitede çalışmalar yapmış, daha öncede Almanya'da yaşamış ve bir Alman topluluğunun önde gelen üyelerinden biriyle sıkı dostluk kurmuştur.

ABD' ye döndüğünde, Yale Üniversitesinde kendisine yeni bir bölüm kurma yetkisi verilmiş ve Alphonso Taft'la beraber "Skulls and Bones Society" (SBS) olarak Kuru Kafa Ve Kemikler gizli teşkilatını kurmuştur.

Kemikler bir Alman Üniversitesinde ki birliğin bir bölümüdür. Dolayısiyle "Kuru Kafa ve Kemikler Teşkilatı" olarak değil "Kuru Kafa ve Kemikler Bölümü" olarak adlandırılması daha doğrudur.

Alphonso Taft; Birleşik Devletlerde hem Adalet Bakanı hem de Başkan olan tek kişi, William Howard Taft'ın babasıydı.

Kısaca kuruluşunu anlattığımız bu gizli teşkilata katılma şartları ve faaliyetlerine bir göz atalım.

Bu gizli cemiyete girmek davetle mümkündür. Törenler gizlidir. Dışarı bilgi sızdırılamaz.

İnisiasyon törenlerinde denekler çırılçıplak soyunup bir tabutun içine girerler, bu tabuttan çıktıklarında yeniden doğmuş sayılırlar. Yeni bir kimlikleri olur. Bu kod adlarıyla kendilerini tanıtırlar.

Seçilmeleri, çok özel olarak Yale'ye gelen 1. sınıftan 15 kişi teşkilata davet edilir. Bu gruba girmek için temel özellik, WASP olmaktır. Beyaz; Anglo Sakson ve Protestan. Başka ırka veya dinden olanlar giremez.

SBS'ye üye veren ailelerden bazıları; Whitney, Perkins, Stimson, Taft, Wasdworth, Gilman, Payne, Davison, Pillsburry, Sloane, Weyerhauser, Harriman, Rockefeller, Lord, Bundy, Phelps, Bush aileleri..(ABD Başkanı Baba ve Oğul Bush)

ABD Gizli Teşkilatı (SBS), Beyaz Saray, Yüce Divan, Medya, İş- Endüstri, Finans ve Bankacılık sektörü, Hukuk Mahkemeleri ve Eğitimi kontröllerine almışlardır. İdolojileri Faşizan bir dayatmacılıktır.

2.Dünya savaşında bu cemiyet önemli roller oynamıştır.

Faşizan bir yapıya sahip olan bu teşkilat, Dünya'nın yeniden yapılandırılmasında, şekillendirilmesinde hep DEMOKRASİ adı altında oyunlarını sahneye koymaktadır. Devletlerin içişlerine ve ekonomilerine müdahale etmektedir. Güçlü TÖRESTLER sayesinde, hükümetleri düşürmekte, kendi amaçlarına hizmet edecek kimseleri iktidara getirebilmektedirler.

Şimdi bir nevi bu örgütün uzantısı olarak, Avrupa'da kurulan BİLDERBERG örgütüne göz atalım;

Örgüt Hollanda'da Oosterbeek şehrinde, Bilderberg otelinde 1954 yılında kurulmuştur. Her yıl farklı ülkelerde toplantılar yapar. (Küreselleşme konusunda) Toplantılar özel ortamlarda ve son derece gizli koşullarda yapılır. Katılanlar bu konuda hiçbir bilgi vermezler. "Spotlight"adlı dergileri vardır.

Kurucuları arasında Hollanda Prensi Bernhard ve Polonyalı sosoyolog Dr. Joseph Hieronim Retingerde vardır. Bilderberg'in kuruluşunda ABD İstihbarat örgütlarinin özellikle CİA'nin rolü olduğu bilinmektedir.

Prens Bernhard ise eski bir Nazi SS üyesidir. 1937 de Hollanda Prensesi ile evlenmiştir.

Ama Wasilere olan yakın bağları çok iyi bilinmektedir.

Hedefi Yeni Dünya düzeni ve ABD, İngiltere hakimiyetini ve emparyalizmini tüm Dünya'ya yaymaktır.

İşte bu teşkilatların devamı olan bugünkü kadrolar, Yeni Dünya düzeninde, yani 21. YY'da ülkemiz üzerinde oyunlar oynamakta, Türkiye'yi adım adım Serv koşullarına sürüklemek istemektedirler.

Not: İkinci bir yazımızda bu konuyu irdeliyeceğiz.

Kaynak:Antony C.Sutton

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..