Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Dünya Yaşlılık Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönül Gönüle

Dünya Yaşlılık Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönül Gönüle
 

Şarkılar, hele de bize özgü hiçbir ülkede bulunmayan Türk Sanat Müziğinin artık klasikleşmiş, küçük, büyük herkesin zevkle dinlediği eserler yine yüreğimizi okşadı bir bahar akşamında…

Dünya Yaşlılık Derneği Dostlar Korosu, Muharip Gaziler için hazırlamış olduğu özel konserini Ankara’nın simgelerinden Gençlik parkı,  Necip Fazıl Kısakürek konser salonunda gerçekleştirdi. Şimdiye kadar gidip ilk defa strese girmeden, keyif alarak mutfağın biraz dışında bir havada konseri dinlemek muhteşem bir duyguydu doğrusu.

Çünkü bu konser şarkıların verdiği coşkunun, sevginin, aşkın, hüznün, ayrılığın yanı sıra özel bir amaca da hizmet ediyordu. Kıbrıs Barış Harekâtına katılmış gaziler bizlerle gönül gönüle yan yanaydılar.

Bilindiği üzere; Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından harbe fiilen katılanlara muharip gazi denilir.

Malul gaziyi tarif etmek o kadar kolay değil sevgili okuyucularım. Kuşkusuz vatanı, milleti için sınırları korumak ve güvenliği sağlamak amacıyla harpte veya Devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurt dışında, yurt içinde mücadele verirken, düşman, terörist veya hareket ve hizmetler sırasında, yaralanan askerlerimiz, malul gazi mertebesine ulaşıyorlar.

Gerek asker gerekse yakınları, bir bacağını, kolunu ya da başka bir uzvunu kaybetse de yaşadığı için şükreder. Vatanı ve devleti için gençliğini, muharebe meydanında kaybetmiş olmasına rağmen, devletini daima sever ve şükran duyar.

Vatanını düşmana karşı savunurken, Türk kadını, erkeğe hem cephede hem de cephe gerisinde destek vererek önemli hizmetler yapmıştır.

Bilinir ki gazi  bir Kahramandır.

DÜYADER Kurucu Başkanı Umut Çınar açılış konuşmasında “2012 Dünya Kalite Zirvesi STK ödülünü 28 Haziran’da derneğimize verilecek. Amerika’ya gidip ödülümüzü alacağız. Belek’te zamanı tersine kuranlar ödül törenimiz olacak. Ekolojik yaşam çiftliği projesi çalışmalarımız devam ediyor. Bir  çok etkinlik ve alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Fakat gazilerimizle, değerli konuklarımızla bulunduğumuz bu atmosfer beni çok duygulandırdı. Onur duydum” dedi.

Cumhuriyetimizin en büyük Gazisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Konserde, atamızın çok sevdiği şarkılar “Kırmızı gülün alı var”, “Vardar Ovası” büyük bir beğeni ile dinlendi.

DÜYADER Kurucu Başkanına ve Koro şefine  Gazi Muharipleri derneğince plaketleri verildi.

TÜMGAZİDER başkanı plaketi verirken, “aziz şehitlerimizin mübarek kanları ile rengini almıştır bayrağımız. Çok haz aldım. Çok duygulandım” diyerek teşekkürlerini dile getirdi.

Naci Tunçel’de ödülünü alırken; “ biz hayır işi yapıyoruz. Şehitler nurlanmış,  gaziler onurlandırılmış askerlerdir” dedi.

Sunumu yapan Cumhur Karacan, güzel üslubu ve akıcı konuşmasıyla beğeni topladı. Kendisine gazilerimiz tarafından flama verildi.

Nabız Tıp Medikalden Hakan Karadeniz ve ekibi bir sürpriz yaptılar bu güzel geceye.  Konsere katkı olsun diye 30 tane kendi ithalatları olan (Beurer) tansiyon aletini bağışladılar.

Çanakkale Türküsü, yemen türküsü bizi alıp götürdü eski günlere, kaybettiklerimize daldı gitti gözlerimiz.

Sevgiliye ithafen “Özlediğim şarkısın kulaklarımda, adın binbir nağmedir dudaklarımda”  şarkısını hep beraber söyledik. Fasıllarla, sololarla aşka, sevgiye bazen de huysuz kadına doğru yol aldık.

Tabi vatanı, milleti için canını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyor ve sağ kalanlara da minnet duygularımızı gönderiyoruz. Gönül diyor ki, ne savaş, ne terörist olsun nede kahpe kurşunlar delikanlılarımızı vurmasın.

DÜYADER'in Onursal Başkanı Araştırmacı-yazar, Abdullah Satoğlu geceye katılarak kalbi bağlılıklarını dile getirdiler.

Muharip gazi Mustafa Kaya’da bizler için ‘kapıldım gidiyorum’şarkısını seslendirdi.

Koro şefimiz Naci Tunçel, bu muhteşem gecenin tek yıldızıydı desek sanırım abartmış olmayız. Bu tür organizasyonlarda ses düzeni, saz heyeti, ikramlar, güzel bir sunum, şarkıların seçimi, koronun performansı çok önemlidir. Bu başarılması zor dengeyi kendisi ve korosuyla gayet güzel icra ettiler.

Türkün askerini, “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa,” türküsü ve onuncu yıl marşıyla yaşlısı, genci ayakta gözleri dolu bir şekilde söyledi.

Söyledi demek az gelir salon bayraklarla, müziğin, sözün coşkunun en güzel renkleriyle çınladı desek daha doğru olur.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..