Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Dünya Yaşlılık Derneği Ekolojik Yaşam Çiftliği Kartepe'de açılıyor ...

Dünya Yaşlılık Derneği Ekolojik Yaşam Çiftliği Kartepe'de açılıyor ...
 

Kimsesiz Çocukların ve Genç Büyüklerin (Yaşlılarımız) bir arada olacağı Dünyada ki İlk olma özelliğini taşıyan DÜNYA YAŞLILIK DERNEĞİ EKOLOJİK YAŞAM ÇİFTLİKLERİNİ 12 Temmuz'da ki açılışını;T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Başbakanlık Müşaviri Sadettin Kılıç, E.Başbakanlık Müşaviri Ali Yüksel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı Abdullah Satoğlu, Vali, Kaymakam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ve Belediye Başkan'ları, İlesam Başkanı M.Nuri Parmaksız, Ünlü Sanatçılar ve STK Başkanları, Arazi tahsisini yapan Syn.Muharrem Sırdar'ın katılımlarıyla yapılacaktır.

Dünya Yaşlılık DERNEĞİ Proje Koordinatörü Pınar Atabay; Dünya Yaşlılık Dernek Başkanı Umut Çınar ve GKD Dernek Başkanı Ayhan Varol, Muharrem Sırdar sahipliğinde açılacak olan EKOLOJİK YAŞAM ÇİFTLİĞİNİN ; Dünya da ve Türkiye’de bir ilk olacağını ve Açılışta Türkiye Eskrim Federasyonu ile ortak bir gösteri yapılacağını ilettiler. Bir çok süprizinde içiçe olacağı açılışta, Düyader Başkanı Umut Çınar; 511 dönümlük arazi içinde günübirlik turların yapılacağını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak olan ortak protokol sonucu çocuklarımızın günübirlik olarak tesislerde ekolojik doğal yaşamı öğreneceklerini ve bina ve bir çok yapay etkenlerden sıyrılıp Genç Büyüklerimiz ile beraber ekolojik ortamda bir havayı tenefüs edeceklerini ilettiler. Heyecan ile 12 Temmuz'u beklediklerini ileten Çınar Yaşlılık, "geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, anılarla yaşanılan bereketli bir dönemdir, bunu da Ekolojik Yaşam Çiftliklerinde hayata geçireceğiz diyen Çınar bunun bir başlangıç olduğunu atılan bu başlangıç adımında bile çok büyük destek gördükleri için emeği geçen ve geçecek olan herkese kalbi sevgilerini ilettiklerini" ifade ettiler.

Doğal yaşamın dengeleri gün geçtikçe bozuluyor. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. İnsanın doğadan kopmadan hem de dünyayı kirletmeden yaşaması bundan sonraki nesiller yani çocuklarımız için hayati önem taşıyor.

 

Adres:Acısu Beldesi orman sok. no:39 Kartepe KOCAELİ

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..