Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Dünya’yı dinlemek, görmek ve düşünmek.

Dünya’yı dinlemek, görmek ve düşünmek.
 

Başarı için, sıyrılmak da gerekir. Yaşanılan ortamın ötesinde Dünya’ yı düşünmek.

Dünya’yı, düşünceleri, anlayışları, geleceği, teknolojiyi, yeni nesilleri, gelişmeleri, diğer yaşamları ve yaşananları izleyen birey, kendi yönünde geleceğe yürürken tüm bunların paralelinde adımlar atar ve bulunduğu yere ve kendisine başarı getiren bir düşünce yapısına sahip olur. Bu düşünce yapısına, aranan bir yetkinlik olan ‘Global Bakış Açısı’ na sahip olmak da denilebilir.

Global bakış açısı, kişinin düşünce ufuk çizgisini belirleyen yerel motifler, anlayış, yaşayış şekillerden, diğerlerine göre daha bağımsız bir düşünce perdesini oluşturur. Konularında dünya standartlarında yakalayabilen başarılı bireyler, birçok sahip olduklarının yanında, yerel düşünce şekillerinden ziyade global bir düşünceye sahip olduğunu, dünyayı ve değişimi takip ettiğini görebiliriz. Dünya çapında bir başarı için, global vizyon ve yerel düşüncelerinin temeli üzerine dünya değerlerine göre davranış ve sunuş şekillerine sahip bireylerden bahsetmemiz gerekmektedir.

Dünya ölçeğinde başarı yolunda, büyük düşünmek, yerel olup küresel davranma yeteneği ve anlayışında olmakla beraber buna karşı gelecek eleştirileri de göğüsleyebilecek fikir vizyonuna sahip olmamız da gerekir ve global bakarak, akılcı büyük düşünür, dünyayı görür, bilir ve kısıtlamalardan, küçük şeylerden, küçük kaygılardan, önyargılardan sıyrılabiliriz.

Global bakış, dünya çapında başarı, uyum, kalite, gelişimi de beraberinde getirir. Gelişim ise dünya fikir vizyonuna sahip ve bu yönde çalışmalar yapan bireylerle olacaktır.

Bizim ise gelişime.. yani, bulunduğu toplumu, firmayı, sanatı, teknolojiyi geliştiren, global bakış açısına sahip olarak sıyrılmış, dünya fikir vizyonu doğrultusunda çalışmalar yapan ve hayatın her alanında olan liderlere ihtiyacımız var.

Bu topraklardan çıkıp, dünya çapında üreten sanatçılarımızın, global şirketleri yöneten liderlerimizin, kanaat önderlerinin, bürokratların, akademisyenlerin, yazarların ya da sporcuların, global fikir vizyonuna ve dünya gelişmelerine uyumlu hareket etmelerini sağlayan global bakış açılarına sahip, ancak yerel motifler, anlayış, yaşayış şekillerden daha bağımsız, , global vizyon ve yerel düşüncelerinin temeli üzerine dünya değerlerine göre davranış ve sunuş şekillerine sahip bireyler olduğunu görebiliriz.

Fırat DEVECİOĞLU

 
Toplam blog
: 35
: 761
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Merhaba, yazmak en büyük hayalim değil ancak yazdıklarım üzerinde uzun zamandır düşündüğüm ve art..