Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Dünya yuvarlak değil, uçsuz bucaksız!

Dünya yuvarlak değil, uçsuz bucaksız!
 

Kaynak:http://florchakh.com


Dünya gerçekten yuvarlak mıdır? 21.yydan önce evet!

1520 yılında maceracı ve gezgin karakterinin sürüklediği bir yolculukta Macellan, dünyanın çevresini turlayıp , geziye başladığı yere geri döndüğünde, amprik olarak dünyanın yuvarlak olduğu ispatlanmış oldu.

Tam aksi iddialarla engizisyon mahkemeleri, Bruno gibi çok değerli düşünce adamlarını ölüm cezasına mahkum edip, Galile Galileo gibilerini de iddialarından vazgeçmeleri koşuluyla affetmemiş miydi?

Siber dünyanın uçsuz bucaksız denizinde, maceracı ve gezgin karakterinizin sizi süreklediği yolculukta başladığınız noktaya dönmeniz imkansız. İnternet dünyasında keyifli bir surfe dalarak bağlantıdan bağlantıya atlayarak, dünyanın en ücra köşesindeki bir bilgiye tek bir tıkla ulaşmanız mümkün...

Peki Ama Nasıl?

İnternet'in kullandığı http protokolü ve bu protokol aracılığıyla ağlar arasında iletilen HTML sayfalarını yorumlayan bir internet gezgini diğer bir deyişle web browserla bu leyifli yolculuğa çıkabilirsiniz..

Surf Tahtanız Nerede?

Windows işletim sistemi üreticisi Microsoft firması, Nestcape ile bu konuda anlaşmazlığa düşüp, olay yargı platformuna taşınmış olsa da, Windows 95 sürümünden bu yana, Windows işletim sistemi ile birlikte bilgisayarınıza kurulan İnternet Explorer web gezgini, dünya üzerinde en çok kullanılan web gezginidir.

Farklılıkları sevenler, Windows platformunda Opera ve Mozilla firmaları tarafından üretilen Opera ve Mozilla Firefox'u kullanma şansına sahip.

Mac kullanıcıları ise, Safari isimli web tarayıcı ile internetin uçsuz bucaksız dünyasında sayfadan sayfaya surf yapmakta.

Resimde internete bağlanan 1 milyar 2 yüz 44 milyon 449 bin kişinin web browser tercihleri aşağıdaki tabloda yer alıyor.

Sizde detaylı bir araştırmayla zevkinize, becerinize en uygun web gezgininizi nam-ı diğer surf tahtanızı edinebilir, hemen web dünyasını gezmeye başlayabilirsiniz.

İyi Seyirler!

 
Toplam blog
: 26
: 1696
Kayıt tarihi
: 14.08.09
 
 

1986 İstanbul. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya eğitimini yarıda bıraktı. Sakary..