Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '10

 
Kategori
Magazin
 

Dünyaca ünlü sirk yıldızları (Atakent) Susanoğlu Plajı'nda

Dünyaca ünlü sirk yıldızları (Atakent) Susanoğlu Plajı'nda
 

Mersin'in Turistik beldelerinden Atakent'te harikalar yaratılıyor.


Atakent Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında davet edilen Uluslararası Turkuaz Sirk Topluluğu “Cirque Du Turquoise” yazlıkçılara unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

Susanoğlu plajına kurulan 1.750 kişilik dev sirk çadırında;

Belediye protokolü ve basın mensuplarının katıldığı açılış gösterisinden sonra, Cumartesi ve Pazar akşamları saat 20.00’de ve 22.00’de, Çarşamba, Perşembe ve Cuma akşamları ise saat 21.00’de tekrarlanacak.

Yaklaşık 70 dakika süren uluslar arası sirk gösterisi içinde, 12 metre yüksekte yapılan birbirinden ilginç akrobasi gösterileri, sevimli hayvanlar, sihirbazlar, palyaçolar, jimnastik gösterileri, kauçuk kızlar ve çok eğlenceli interaktif gösteriler yer alıyor.

Sirk ve gösteri sanatlarının soyut kültür mirasımızın önemli bir unsurunu oluşturduğunu ifade eden topluluğun sanat yönetmeni Servet Yalçın; “Uluslararası Turkuaz Sirk Topluluğu olarak Orta Asya, Akdeniz ve Anadolu uygarlıklarında binlerce yıldır uygulanan ve şenlik kültürümüzün özgün bir örneğini oluşturan geleneksel sirk sanatlarımızı yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Fiziksel tiyatro, akrobasi ve hareket öğelerini birleştiren çağdaş bir sirk gösterisi hazırladık. Ailelerin çocukları ile birlikte geçirebileceği en eğlenceli etkinliklerden biri olan sirk gösterilerini kendi geleneksel dokumuza uygun olarak yeniden canlandırıyoruz. Bizi Atakent’e davet eden Belediye Başkanımız Sayın Hasan Uslu Bey’e ve bu organizasyona destek veren tüm kişi ve kuruluşlara candan teşekkür ediyoruz” dedi.

Biletlerin sirk gişesinden satışa başlandığı Uluslararası sirk etkinliğinin giriş ücretleri kademesine göre çocuklara 5 TL’den, yetişkinlere ise 7.5 TL’den başlıyor.

Gösterilere ilginin çok yoğun olması bekleniyor.

Kaynak: Gazeteci Kemal İstek

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..