Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Dünyada birlik beraberlik için beklenen insan kimdir?

Dünyada birlik beraberlik için beklenen insan kimdir?
 

İçinde bulunduğumuz zamana kadar hep savaşların olduğu, güç gösterilerinin yapıldığı bir dünyada yaşadık. Bugün itibariyle de işleyen düzende değişen bir durumun olmadığını görüyoruz. Çok insan öldü, çok insan mutsuz oldu. Bir Müslüman olarak, Hıristiyan, Musevi, Alevi, Şii, Laz, Çerkez, Kürt, Ateist... hangi görüşten olursa olsun, hangi dini savunursa savunsun her insanın, hepimizin kardeş olduğu, dostluğun, sevginin, şefkatin şemsiyesi altında güzel bir dünyada yaşayabileceğimiz kanaatindeyim. 

Peki bu nasıl gerçek olur? Bu güzelliğin gerçek olabilmesi için birlik dışında başka bir yol yok. Birlik nedir? Bu misyonu taşıyabilecek, bu görevi yerine getirebilecek, bu olgunlukta olan bir liderin önderliğinde, tüm insanların bir arada olacağı bir dünya. Dünya böyle bir lidere muhtaç. 

Bu lider Hz.Mehdi (as)'dır. Güzel dinimiz İslam'ın temellerinden biri, birliktir. Kuran'ın pek çok ayetinde birlik olmamız gerektiği ile ilgili net ifadeler vardır. Peygamberimiz Efendimiz (sav)'in birçok sahih hadisinde Hz. Mehdi'nin zuhur ile ilgili ve zuhuru öncesi gerçekleşecek alametlerle ilgili birçok sahih hadis var. Detayları için bu linkten faydalanabilirsiniz. hazretimehdi.com/ açıklamalar da var. Mehdi'nin çıkışı ile ilgili Peygamber Efendimiz(sav)'in sahih hadisinden biri şu şekilde; 

ALLAH, ÜMMETİN DAĞILMIŞLIĞINI HZ. MEHDİ (AS)’IN ELİYLE BİRLEŞTİRECEKTİR

"Ey inananların Efendisi, bize senin Mehdin hakkında haber ver." İnananların Efendisi (sav) dedi ki: "... O [Mehdi] en iyi sığınaktır. Aranızdaki en iyi bilen ve en nazik olandır.Ey Allah’ım, ona [Mehdi’ye] sadakat andını ızdıraptan çıkışın vesilesi yap ve ümmetin dağılmışlığını onun [Mehdi’nin] eliyle birleştir. Size izin verildiğinde bunu yapın ve eğer ona[Mehdi’ye]ulaşacak bir yol bulacak olursanız, ondan [Mehdi’den] başka yol tutmayın."

(Kitab-ül Gaybet, [Bihar-ul Envar, cilt 51], Muhammed Bakır el-Meclisi, İran-Kum, 2003, sf. 184)Yüce Rabbimiz bir ayetinde; " Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saff Suresi, 4) şeklinde buyurmuştur. 

Güzel ahlak fıtratı üzerine yaratılmış her insan, fikirlerine, yaşam şekline, tarzına saygı duyulduğu, baskının olmadığı, özgür, rahat ettiği bir hayatı yaşamak ister. Bu zamana kadar birçok yol denendi. Bunların hiçbirinde gerçek bir başarı ve net bir sonuç sağlanmadı. Hz.Mehdi (as) şefkat, adalet, sevgi, güzellik insanı olacaktır. Yazımın başında da söylediğim gibi hangi din, hangi mezhep, hangi görüşten olursa olsun her insanın birinci sınıf insan konumunda yaşayabileceği bir hayat standardının sağlayıcısı olacaktır, Allah'ın dilemesiyle. 

Hz.Mehdi (as) şu an yeryüzünde. ve çok yakın bir süre içerisinde, bu birliğin lideri olarak, görevini yapacaktır, Allah’ın izniyle...

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..