Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Dünyada değişik ülkelerden kadına ilişkin haberler

Dünyada değişik ülkelerden kadına ilişkin haberler
 

Sabahları kahvaltımı yaparken haber bültenlerinin ardından magazin programlarını izlerim. Bu tür programlarda bazan haberlerin abartıldığı söylenebilir ama bazan ülkedeki ve dünyadaki haberleri değişik bakış açısından izlemek ilginç.

Bugünkü haberlerden biri ÇİN ile ilgili idi. Bilindiği gibi Çin'de aileler tek çocuklu. Nüfus artışını önlemek için alınan bir karar. Genellikle bu karara özellikle büyük şehirlerde yaşayanların uyduğu bir gerçek. Kırsal alanda ne denli uyuluyor bilmiyorum. Ama bugün duyduğum bir habere göre hem kırsal kesimde hem de büyük sehirlerde özellikle babalar çocuğun kendi çocuğu olup olmadığını öğrenmek için DNA testi yaptırmaya başlamıslar. Sayının giderek arttığı grafikle gösterildi programda. Sayısal verilerden gidilince eşininin bir başka erkekle kendini aldattığından kuşkulanan erkelerin sayısının giderek arttığı kaçınılmaz bir gerçek. Kırsal alanda çocuğun kendi çocuğu olmadığını DNA testi ile anlayan erkeklerin oranı yüzde 15 lerde iken büyük şehirlerde örneğin başkent Pekin'de bu oran yüzde 25 lere ulaşıyormuş. Sonuç boşanma ... Kadınların bu tür davranışı kişilerce değişik yorumlanabilir ama ben doğru olmadığı kanısındayım. Erkeklerin de eşlerini aldatması aynı derecede yanlış bana göre. Belki katı bir düşünce...Hangi devirde yaşıyoruz kaçamaklar kaçınılmaz, herkes özgür diyebilirsiniz ama asıl olan ALDATMAK VE ALDATILMAK ...kimden ne saklanıyor ki ? Bir gün yalan ortaya cıkıp daha ciddi sorunlara yol açmayacak mı ? Brad Pitt bile karısını aldattı :)

Bir diğer haber Suudi Arabistan dan idi. 75 yaşında eşini kaybetmiş yalnız yaşıyan kadın kardeşinin çocuğuna telefon edip ekmek alıp getirmesini söyler. Yirmidört yaşındaki genç ekmeği alır ve aynı yaşlarda bir arkadaşı ile ekmeği yaşli kadının evine götürür. Her nasılsa Şeriat polisi görür kadın ve genç çocukları birlikte. Sen misin birinci derece yakın erkekten başkası ile görüşen. Gençlere hapis cezası ve kırbaçlanma cezası kadına ise 40 kırbaç. O ülkeye giden bir konuk kendisi ile ilgili örnek verdi. Saçları biraz uzun olduğu için kadın diye sorgulandığını söyledi. Orada yaşayan yabancı uyruklu kadınlar da örtünmek zorundalar ya ...

Kendi çocukluğumu anımsadım. Babam annemi yalnız bir yere yollamadı yıllarca. Kendi de gidemediği için kadın eve hapsolmuştu adeta. Annesi babası ayrıldıkları için dayıların baskısı ile sıkıntılar içinde büyümüş yarım kollu elbise bile giyememişti. Onun sıkıntısını babamın da baskısı ile bizlere yansıttı zaman zaman ... Kot pantolon giymek rüya idi. Vücut hatları ortaya çıkıyormuş da. Istanbul daki ilk köprünün açıldığı yıldı bir akraba hanımla orada yaşayan dayısını görmeye gitmişti. Döndüğünde sanki Paris'e gitmiş kadar sevinçliydi.

Şimdi ülkemin kadınına bakıyorum. Daha doğrusu kısa gezilerimde gözlüyorum. Ya da yazılı basında izliyorum. İiginç bir ülkeyiz.

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..