Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dünyada değişmesi gereken tek şey

Dünyada değişmesi gereken tek şey
 

Öyle ya da böyle, insanoğlu sonunda anlayacak ki dünyada değişmesi gereken tek bir şey var, o da kendisi. Fakat kişi bu anlayışa hemen gelemez çünkü kim değişmek ister ki? Ancak zaman içinde, yaşadığımız zorluklar daha da ciddi ve içinden çıkılmaz bir hal alınca, her şey netleşir. Bugün zaten gördüğümüz genel tablo şu: İnsanlık yaşamın her alanında yığınla hata yaptı ve şimdi genel bir çöküş içinde. Peki, neden? Neden bugüne kadar inşa ettiğimiz, oluşturduğumuz her sistem şu an bize karşı çalışıyor?

Her gün, tüm sistemlerde ortaya çıkan hatalarla, sorunlarla yüzleşiyoruz. Aslında, karşılaştığımız durumları iyice çarpıtan egolarımız. Mesela sağlık sistemini ele alalım: piyasada inanılmaz sayıda ilaç üretimi var ve bu üretim sadece kâr bazlı. Açıkçası, bu ilaçların büyük bir kısmı bizi sağlığımıza da kavuşturmuyor. Çoğu ilaç öylesine tasarlanmış ki ona bağımlı hale gelip bütün hayatımız boyunca onu kullanmak durumunda kalıyoruz.

Benzer durumlara hayatımızın her alanında rastlayabiliriz: ailede, eğitim sisteminde, hukuk sisteminde… Genelde herşeye “iyi şeyler yapmak” amacıyla, niyetiyle başlıyoruz fakat sonra keşfediyoruz ki egomuz, başlattığımız her şeyi çarpıtıyor. Sonuçta herşey bize karşı davranır hale geliyor, yaptığımız herşey bize karşı çalışıyor. Ortaya çıkan sorunlar da bizi bu durumu düzeltmeye zorluyor.

Bu süreç küresel bir hal almış durumda. Yarattığımız sistemlerden hiçbiri artık bizim yararımıza çalışmamaktadır. Bu da gösteriyor ki artık dışarıdaki koşulları değiştirmekle değil, insan doğamızı değiştirmekle uğraşmalıyız. Ancak bencil olan insan doğamız değiştiği zaman ve her insan kendi çıkarından önce başkalarının iyiliğini düşündüğü zaman, tüm sistemlerde yaşadığımız sorunlar çözümlenecektir.

 

 

  

 
Toplam blog
: 78
: 427
Kayıt tarihi
: 01.11.11
 
 

Yaşam yolculuğu hepimizi farklı duraklarda indiriyor. Bu duraklara varmak için çeşitli eğitimler ..