Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '15

 
Kategori
Sosyoloji
 

Dünyada doğum oranlarıyla ölüm oranlarının aynı olması yaşamadan ölmenin göstergesidir

Dünyada doğum oranlarıyla ölüm oranlarının aynı olması yaşamadan ölmenin göstergesidir
 

Dünyada ölüm oranının doğum oranına yaklaştığı, yakın zamanda da ölüm oranının doğum oranını geçeceği ve dünya nüfusunun azalmaya başlayacağı söyleniyor.

Sizin bu olguyu kafanız alıyor mu? En aptal adam bile olmaz böyle şey der. Çocuklar 90 yılda bir mi doğuyor? Ya da çocuk doğduktan sonra diğerini 90 yıl mı bekliyoruz? Ama insanlar 90 yılda (vadesinde, normal ölümü kastediyoruz) bir ölüyor.

Ya bir kere herkesin hayatında 2 çocuğu olsa 14 milyar çocuk eder. 90 yıl (şu anda mevcut 7 milyar insanın bu süre içinde yok olacağını düşünüyoruz) içinde mevcut 7 milyar ölse bile onların çocukları (hadi torunlarını saymayalım) 14 milyar insan kalacak.

Hayır kalmayacakmış… Şu anda 7 milyar olan nüfus daha da azalacakmış. İnsanlar doğurmayacak mı yani çocuk yapmayacaklar mı? Yani sonuçta herkesin 1-2 hatta 3 çocuğu olacak.

Dillendirilmiyor, insanlar yanıltılıyor… Hayat diye bir şey yok. İnsanların belli bir ömrü, şu kadar yaşadı, gün gördü yaşam sürdü… Vadeye bağlamış, kaderle onaylamış, affedersin köpek yavrusu gibi, taş düşer, araba çarpar, IŞİD keser… Yarına çıkmaya senedimiz yok diyorlar ya işte bunun için… İnsanların bizzat kendi hatalarıyla olan vadeye bağlanmış, kaderle onaylanmış aptalca ölümler…

Biz bunları kabul edeceğiz öyle mi?  Vade diyeceğiz kader diyeceğiz ha… Ölen insanların sayısı doğan insanlarla eşit olur mu ya! 5 tane genç denize gitti boğuldu. Böyle aptalca ölüm olursa ölüm oranı doğum oranını geçer tabii ki. Bu bir mantıklı olgu değil ki, aptallığın sonucu. O 5 gencin boğulup öldüğü denizi kuruturum! Asla böyle bir şey olamaz!

Onay kuklaları konuşurlar işte. Yok ölüm oranı doğum oranına yaklaşmışmış da yakında geçecekmiş, dünya nüfusu da azalamaya başlayacakmış. İnsanlar kısır mı oldular? Niye aptalca ölümlerin bunun nedeni olduğunu söylemiyorsunuz?  Ölenler doğanlardan nasıl fazla olabilir ya!

Bunlara göre insanlar artık eskisi gibi çok çocuk yapmıyorlar. Doğum konusunda planlı hareket ediyorlar. Tamam, eskiden çok çocuk yapılıyordu ama yarısı ölüyordu. Örneğin ben 9 kardeşten 4 kardeşe düştüm. Yani denge sağlandı. Hem insanlar şimdi daha uzun yaşıyorlar. Bizim sorunumuz aptalca ölümler. Dünyanın nüfusu artacağına azalacak deniliyor. Böyle bir şey olur mu ya! Kuşlar bile güler buna. “Sabaha çıkmaya senedimiz yok” diyen vadesinde normal ölümden bahsetmiyor; “başıma taş düştü öldüm” den bahsediyor. Bunları konuşmalıyız. Mutlaka doğan bir gün ölecek; ama 3 yaşında değil; vakti gelince. 3 yaş ölümün vakti olamaz. Vaktinden önce ölen insanları biz öldürüyoruz. Çok matah bir şey söylüyormuş gibi ölüm oranları doğum oranlarına yaklaştı diyor. Doğum oranları normal, ölümde var sorun! 2 kişi doğar 1 kişi ölür, normal. 2 kişi doğar 2 kişi ölür; saçma. Gerçekse sorumlusu biziz; utanmalıyız. Kerim Korkut’un asla kabul etmediği bir durum. Eğer doğan her 2 kişiye karşı 2 kişi ölüyorsa böyle bir saçma sapan hayat olmaz ki.

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..