Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '15

 
Kategori
Deneme
 

Dünyada dünya bir yana bu bir yana diyebileceğimiz hiçbir şey yoktur

Dünyada dünya bir yana bu bir yana diyebileceğimiz hiçbir şey yoktur
 

Bir dinin, bir siyasi görüşün mensubu olmakta sorun yok. Hatta o dinde, o siyasi görüşte bütün olumsuzluklarına rağmen aşırı gitmeniz de tolere edilebilinir ama bütün varlığınızla o inanca/düşünceye kendinizi adamanız çok büyük yanlış.  Yüzde yüz dinin içindeysen hayatın dışındasın. Veya yüzde yüz bir düşünceye kendini adadıysan diğer tüm siyasi görüşlere kapalısın. İnancın, düşüncenin tamamen içinde olmak sorun yaratır; bir tarafınız dışarıda kalmalı
 
“Din benim hayatım” Veya ait olduğu siyasi görüş için “Bu yol için ölürüm”  denilmesi hayatınızı yok eder. Tanrı bize “Yaşamayı bırakın dinimi yerine getirin” falan demiyor. Nereden çıkarıyorsunuz siz bu adanmışlığı. Dünyada “Dünya bir yana, bu bir yana” diyebileceğimiz hiçbir şey yoktur. Bir dinin ya da siyasi görüşün içine hayatınızın diğer şeylerinden tamamen kopmayacak kadar girebilirsiniz.
 
Hayatınızı yaşayın, hayatınızı yaşarken bunları yapın deniliyor olmalı. Yaratanını hoşnut etmek için camide yatıp kalkan bir Müslüman bence doğru yapmıyor. Allah size camide yatın demiyor ki; namaz vakitlerinde gelin diyor.
 
Siyasi düşüncelerde de adanmışlık var. Adam adeta düşüncesinin esiri. Fiili olarak siyasetin içinde değilim ama okuyanlar bilir 7 yıldır siyaset üzere yazıyorum. Anlayana benim diğer kategorilerde yazılan yazılarım da siyaset yazısı. Bu kadar kendini vermişken yazımı bırakıp sokak köpeğine ekmek vermeyi unutmam. Davam benim hayatımın yarısından fazlasını alamaz. O da fiili olarak kendimi siyasetin içinde gördüğüm için. Sıradan vatandaş olsam camiye gider namazımı kılar evime gelirim. Benim dinle ilgili mesaim bu kadar. Ya da bir gazete/kitap okur, iki tartışır/ konuşurum tamam. Ne demek kendini adamak ya, sen kurban mısın?
 
Hayır yani bazı kimseler kendiliklerinden böyle yapabilirler mi? Yapabilirler. Böyle yapmak gerektiği, Allah’ın bunu istediği ya da siyasi görüşün bunu gerektirdiği şeklinde herkese şamil fikir beyan edemezler. Ne dinde ne de siyasette kendini feda etmek, dini ülkesi vs şeylere adamak hiçbir şekilde karşılığı olmayan bir şey. Sen senden isteneni yap yeter. Senden kendini Allah yoluna adaman, vatan için ölmen istenmiyor. Kul olarak ve insan olarak görevlerin, hepsi o kadar. Bizim bunların dışında da hayatımız var. Çoluğumuz çocuğumuz ailemiz var. Ne demek feda etmek, ne demek kurban ya!
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..