Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '15

 
Kategori
Deneme
 

Dünyada hiçbir ülkenin toprağı gerçekte kendine ait değil; savaş ganimeti

Dünyada hiçbir ülkenin toprağı gerçekte kendine ait değil; savaş ganimeti
 

E tabi yani bizden başka birileri olmadığı için total olarak dünya bizim de neresi kime ait? Herkes vatan vatan diyor da Âdem’e dayanan bilmem kaçıncı göbekten dedesi o topraklarda doğmuş olan var mı? Osmanlı çökmeseydi şimdi üç kıtaya yayılan topraklara vatanımız demeyecek miydik? O toprakları kaybetmiş olsak bile hala laf arasında “Osmanlı mirası/Türk illeri” demiyor muyuz? Oralar bizim vatanımız mıydı? Zorla, savaşarak almadık mı? Sadece Anadolu’nun bize kalması isabet olmuş. Yani vatanımızsa burası vatanımız.  Yine de bir zamanlar bu topraklarda yaşayan Bizans, Ermeni gibi unsurlarla savaşıp topraklarını ellerinden almışız gibi bir durum var. Türkiye Türklerindir diyenlere kapak olsun.

Ha “ama biz vatan yaptık” diyebilirsiniz. Hiçbir ülkenin toprak tapusu o ülkeye ait değil gibi. Yine de bazı ülkeler bu konuda daha masum. Örneğin Çinliler Çin’i vatanları olarak görebilirler. Ama tabii ki Tarihe bakmak lazım. Gerçek Çin ne kadardı? Kimlerle savaşarak nereleri aldılar, ülkelerini genişlettiler?

Dünyada bunun gibi ülkeler elbette var. Ama genel olarak hiçbir ülkenin toprağı gerçekte kendine ait değil; savaş ganimeti. Yani bakıyorsun da örneğin Türkler ( ki Anadolu’yu da savaşarak almışlar) sanki babalarının malı gibi sahipleniyor vatancılık oynuyorlar. Dünyadaki çoğu ülke böyle. Öldürdüğünüz insanların sağ kalan torunları nere gitti beyler? Âdem baba mı tapuladı size vatanınızı!

Tamam, dünya bizim ama neresi gerçekte kime ait? Kimin kılıcı keskinse almış oturmuş. Vatanıymış, hadi ya! Gerçeği kabul edeceksiniz “Bu toprakların sahiplerini öldürüp yurtlarına konduk”  Türkleri ve Türkiye’yi sadece yakın bir örnek olduğu için vermedik. Bu ülkenin insanları pek fazla vatancılar da.

Hepsi sözde Türk/Müslüman. Burada tarih boyunca elli devlet kuruldu belki. İmparatorluklar, krallıklar, beylikler… Bunların halkları (özellikle eskiler Eti, Pontus, Likya vs) Türk değildiler. Şimdi bu topraklarda yaşayan herkes Müslüman Türk ise bu sayısız İmparatorluk, krallık ve beyliklerin halkları nere gitti? Göğe mi uçtular. Koskoca Doğu Roma İmparatorluğundan (sonra Bizans) geriye hiçbir şey kalmadı mı?

Bu ülkede Türkler vardır; ama herkes Türk değildir. Kimlerin gerçekte soyunun Türk olduğunun tespiti çok zor. Yapılacak şey samimi olarak Türküm diyenler (aslını bilmese bile) Türk’tür. Bu arada böyle şeylere ne gerek var, ırkçılıktır bu; etnisite kavga nedenidir diyenler muhatabımız değil.

Konu nereye gitti? Üzerinde yaşadığın toprağın bir zamanlar gerçek sahipleri kim ise kabul edeceksin. Toprağını sahibine verme şansın varsa vereceksin. Değilse savaşıp vurup kırarak elin toprağına konup vatan vatan diye ciyak ciyak etmeyeceksin! Bir halkı savaşla yurdundan sürdüğün topraklarda bin yıl otursan oranın sahibi olamazsın.

Bütün bu sözleri yaşadığı toprakları savaşarak almış dünyadaki bütün ülkelere söylüyorum. Muhteşem Amerikalılar, sizler gittiğinizde Amerika boş muydu? Orada insanlar yaşamıyorlar mıydı? Kaynaştınız diyeceğim ama on Avrupa göçmenine karşı bir yerli. Meğer üç beş kişiymiş Aztek’i, İnka’sı, Maya’sı… Bir de sözde krallık/medeniyet kurmuşlar… İnsanlar ölmüş medeniyeti kalmış. And Dağları İspanyollara nasıl bir vatanmış!

Saygı ile anacaksınız ilk sahipleri. Hatta heykelini bile dikmeniz gerekir varlıklarının ispatı olsun diye. Dağlara yazılan “önce vatan” yazıları vatan kavramına ihanettir. Sen kimin toprağını sahipleniyorsun? Kan dökülerek bir ülkenin sahibi olunamaz! Âdeme uzanan yedi göbek sülalen orada doğmuştur. Ve binlerce binlerce yıl kan değil ama alın teriyle sulanmıştır. Dağlarında kuşlar türkülerini söyleyerek ötüşmektedir. Vatan böyle olur. Evimin altını kazıyorum Rum mezarı çıkıyor, bu vatan benim diyorum. Şimdilik kimse sahip çıkmadığına göre bu vatan bizim; ama belki bin yıl sonra! Dilim değil, ruhum “vatanım” demeli!

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..