Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Dünyada İslami Yaşam Neredeymiş? Sonuçlar Çok Şaşırtıcı

Dünyada İslami Yaşam Neredeymiş? Sonuçlar Çok Şaşırtıcı
 

Gözüme bir haber ilişti ve söz konusu habere göre; Amerikalı bir model bekâretin satışa çıkarmış ve bu konuda Dubaili bir işadamı üç milyon dolar vererek ihalenin kazananı olmuş.

Bu tip haberlerle gündeme gelmemiz üzerine dünyada İslam ile ilgili yapılan araştırmalardan birinde ise; Dünyanın İslami kriterlere göre yaşayan devletleri sıralamasında Müslüman ülkeler sonuncu sırada yer almış.

Bu da aslında dünyadaki Müslüman ülkelerin yerinin niye ayaklar altında sürekli onurlarına saldırılar yapıldığını ve dünyada yedi buçuk milyar insan varken kıyımların neden İslam Dünyasında olduğunu açıklıyor gibi. Ne dersiniz?

Müslüman ülkeler dünya doğal kaynaklarının önemli bir kısmına sahip ve Arap şeyhlerinin paralarıyla neredeyse tüm batı sanayisi ve iş dünyası beslenirken, Müslüman Dünyasına kan ve gözyaşı, sefalet ve alık tecavüz ve taciz aklın almayacağı kadar acınacak halde bir dünya var.

Haberler doğruysa ve bu araştırma sonuçları gerçekten kayda değer yöntemlerle yapıldıysa Müslüman dünyasının şapkayı önüne koyması gerekiyor. Bunu Arap Şeyhleri ve diktatörlerinden, yönetimlerinden bekleyen İslam Dünyası daha çok bekleyecek gibi görünüyor.

İşimiz duaya kaldı ise dua etmekten başka şansımız yok. İnşallah insanlar aklını başına devşirir demekten başka bir çaremiz görünmüyor!

Ayrıntılar için dipnotlara bakılabilir.

 

(1) http://m.bianet.org/biamag/din/156438-avrupa-muslumanlar-icin-islam-ulkelerinden-daha-uygun

(2) http://bedirhaber.com/haber/muslumanlarin-yuz-kizartan-islamilik-siralamasi-16501.html

(3) https://www.fetvameclisi.com/fetva-islam-devleti-nedir-gunumuz-devlet-anlayisina-gore-nasil-uygulanabilir-77067.html

(4)  https://www.haberler.com/model-3-milyon-dolara-bekaretini-satti-10247964-haberi/

(5) https://medium.com/@halidox/i%CC%87slamilik-endeksi-ve-h%C3%A2limiz-ahv%C3%A2limiz-be97d4712486

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..