Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '13

 
Kategori
Dünya
 

Dünyada savaş oyunları/Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa insanlığın bunu önleme gücü yok

Dünyada savaş oyunları/Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa insanlığın bunu önleme gücü yok
 

Çünkü savaş hala kahraman ruhlarımızın popüler hayali. Herkes savaşa karşıyken dünyanın dört bir yanında savaşların devam ediyor olmasının başka açıklaması yok. Savaş gerektiği için oluyor derseniz savaşların sona ermesini unutun. Bundan sonra meydana gelecek savaşlarda savaşanların hep haklı gerekçeleri olacak. Savaşların değil de işte bu haklı dediğimiz gerekçelerin Allah belasını versin diyelim.

Devam eden savaşlar bir yana, dünyada yeni bir savaşın (örneğin 3. dünya savaşının) en azından şimdilik çıkmayacağı şeklinde bir öngörü ruhumuzu rahatlatıyor. Endişelerimiz daha çok gelecekle ilgili ama gelecek de belirsiz ve akıllı insanlar belirsiz konularda endişe etmezler. Peki, madem şimdilik her şey yolundaysa (bazılarının sözde meşru savaşları devam etse de) o halde ruhumun sıkıntısı neden?

Bazı insanların affedersin manyak oldukları; bu nedenle durup dururken savaş çıkarabileceklerinden değil ortada savaş nedeni olabilecek bir argüman var mı ondan korkmalıyız. Birileri gizliden dünyada savaş planları yaparken barış yanlıları da savaşmamanın planlarını yapmalı.

Dünyada açlık ve ekonomik darboğazlar var ama henüz bunlar savaşa neden olacak kadar değil. Savaş çıkmasındansa Etiyopyalı Ali Selam açlıktan ölsün temennisi bile kimseyi kızdırmayabilir. Ben dünyayı kurtarmak isteyenlerin de savaşa neden olabileceklerini düşünüyor, dünyanın çeşitli yerlerindeki devrim ve başkaldırılardan endişe ediyorum.

Bence Kuzey Kore’nin manyaklığı ve İran’ın nükleer bomba yapmasından çok gelecekte muhtemel sanal savaş nedenleri üzerinde çalışmalıyız; çünkü evrenin ağaları kendi menfaatleri gerektirmedikçe onlara meşale olma izni vermezler. Gelecek yüzyıllarda suyun savaşa neden olabileceğine inanmıyorum; çünkü yani en kötüsü henüz okyanuslar boşalmadı, suyum yok diye silahı kapanın kafasını Hint okyanusuna sokup “İşte su” diyerek vazgeçirebiliriz.

Ortada savaş nedeni bulunmaması beni neden rahatlatmıyor? Mevcut kargaşaların zaten savaş olduğunu, 3. dünya savaşına gerek olmadığını söyleyenler yeryüzünde nedensiz yere de savaş edebilecek insanlar bulunduğunu, ihtimal ki cennette bile savaş olabileceğini unutmamalılar. Yani şu anda dünyada devam eden bölgesel savaşlar haklı nedenle olması gerektiği için değil sahiplerinin manyaklıklarından bence.

Süper denilen güçlerin büyüklüklerinin ultura mega duruma gelmesi ve artık kabına sığmayarak bunu dünyaya göstermek istemeleri (Amerika, Çin, Rusya örneğin ben ne kadar büyüğüm bir bakayım diyebilirler) gelecekte muhtemel savaş nedenlerinden birisi olarak görülüyor.

Dediğimiz gibi insanların açlıktan ölmeleri savaşa neden olmayacak. Kuzey Kore-İran fobileri de korkutucu değil. Süperlerin senaryoları da henüz hazır değil. Küresel iklim değişiklikleri insanlığın hassasiyeti nedeniyle (ya da bundan nemalanmak için reklâm amaçlı) bu kadar gündemde; zira milyon yılda oluşmuş bir dünyanın üç günde yok olacağını düşünemeyiz değil mi? Siyasi saçmalıklardan ise hiç korkmuyorum; çünkü dünyada insanları öldürmeyi gerektirecek kadar güçlü fikirler kalmadı. Ağaç Hareketi dünya düzeni ise bırakın savaşa neden olmayı, bu konuda insanlığın güvencesi.

Yine de rahat değilim; çünkü herhangi bir nedenle şimdi ya da gelecekte Allah göstermesin, meydana gelecek muhtemel bir 3. dünya savaşını insanlığın önleyebilmesi mümkün görünmüyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..