Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Dünyada Yapılmaya Değer Olan Şeyler...

Dünyada Yapılmaya Değer Olan Şeyler...
 

Dünyada Yapılmaya Değer Olan Şeyler...


Her insan kendi imzasını atıyor dünyaya yaptıkları, yıktıkları, öldürdükleri, yaşattıkları ile. Ve dünya çok güzel bizlere sundukları ile. Gerçekten yaşamak isteyenler için öyle muhteşem şeyler yapılabilir ki, insanlar isterlerse yeryüzünü cennete dönüştürebilecek bir düzen kurabilirler. 
 
İlk insandan günümüze dünyamız için hep bir şeyler yapılmış iyi veya kötü ama yapılmış, yapılıyor ve sonsuza dek yapılacak, bu doğanın vazgeçilemez kanunu. Büyük, küçük hepimiz kendimizce dünyaya bir şeyler katıyoruz bir icat, bir iyilik, bir kötülük, bir lider, bir diktatör vs. şeklinde olabiliyor bunlar.
 
Yapılan her şeyde bir değerlilik bulunur, yaşamaya değip değmediği ise görecelidir. Kültürel kodlarımız yaşamaya değerlilik konusunda bizlere çeşitli anlamlar yüklemiştir. Yaşamak doğanın bir mecburiyetidir kimse gönüllü olarak dünyaya gelmez, doğduktan sonra anı yaşar, hisseder, kaydederiz. Kültürümüze göre yaşar anlam yükleriz, öldüğümüzde ise yaptıklarımızın kendimiz için her hangi bir değeri kalmaz bu değeri insanlar kaybedilenlere anlam ve değer yükleyerek belirlerler. Şu an düşündüklerimiz ve hissettiklerimiz hafızamızdaki toplumsal kodlar çerçevesinde yaptığımız şeylerin soyut değerini belirler ve hepsi belirli bir an için hem doğru hem de yanlış olur. Tek gerçek ise üzerinde düşündüğümüzdür, düşündüğümüz anın farkında olmak, yaşamaya değer dediğimiz şeylerdir.
 
İnsanlar kendi pencerelerinden görürler dünyayı, doğru olansa kendi amacını kendi penceresinden gördükleriyle eşleştirmektir. Hatalı bulduğumuz şeyleri zarar vermeden kendimizde değiştirebilirsek dünyamıza anlam katar, hayat kalitemizi arttırabiliriz. 
 
İstedikten sonra her şey yapılır önemli olan özgüveni geliştirmektir. İnsanların bizden özgüvenimizle bahsetmeleri güzeldir. Kendimizi geliştirmek için yaptığımız şeyleri kimse bilmese bile kendimizi geliştirdiğimiz hissi ve mutluluğunu iliklerimize kadar hissetmek güzeldir. Hayat bizim hayatımız ne yaparsak yapalım bunları bu dünyada yapamazsak başka hiçbir yerde yapamayız. 
 
Dünyada yapacak çok şey var ama yine de yalnız hissediyor bazen insan kendisini, çünkü çoğunluk bananeci durumlarında. Aslında doğru olduğuna inandığımız şey dünya için değil kendimiz için, vicdanımız için, mutlu olmak ve mutlu etmek için ve bunlardan daha güzel bir şeyde yok fikrimce.
 
Hiçbir şey yapamıyorsak bile insan olarak kalabilir, insanlığı çoğaltabiliriz daha güzel bir dünya için en azından bunu yapabiliriz. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..