Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Dünyadaki terör olayları belki de temelde hak ve adalet savaşı, terör diyorlar, siz de inanıyorsunuz

Dünyadaki terör olayları belki de temelde hak ve adalet savaşı, terör diyorlar, siz de inanıyorsunuz
 

Bir kandıramadıkları ben varım. Hani ellerinde silah var ya, hani öldürüyorlar ya, tamam bunlar terörist! Ben dünyanın iyileriyle (daha doğrusu iyi bilinenleriyle) kötülerinin tam ortasındayım. Kendim emin olmadan kimse beni iyilerin iyi, kötü denilenlerin de kötü olduğuna inandıramaz. Elinde silah olması bir şey değiştirmez, silahsız da öldürülür. Birinde terör örgütü (kaldı ki siz terör örgütü diyorsunuz, onlar bunu kabul ediyorlar mı) diğerinde resmi devlet mührü olması da önemli değil, yaptıklarına bakarım. Bu anlamda terör örgütü olarak gösterilen unsurların hak ve adalet mücadelesi verdiklerini düşünürüm!

Öyle kolay değil bu iş; kim legal, kim illegal! Devlet zırhının arkasına saklan, insanların isteklerini dinleme, çaresiz kalıp eline silah alınca da terörist de; oh ne güzel ya. Arkanda hiçbir şey bilmeyen kandırılmış halk, yanında yörende ya korkutup ya para mevkii vaadiyle satın aldığın kimseler… Ah şu satın alamadığımız Kerim Korkut da olmasaydı keşke! Kolay; susturmanın bir yolunu bulursunuz siz!

Yeryüzündeki terörün yarısı devletlerin eseri. Ama bunu bir tek ben söylüyorum. Kerim Korkut Türkiye’sinde Kandil mandil tamam da devlet denilen bu karanlık yapı hallaç pamuğu gibi atılacak, bütün entrikalar ortaya çıkarılacak.

Devletleri masum görenler çok büyük yanılırlar… O devasa yetki insanı rahat bırakır mı?  Örneğin bizim başımızdaki neyi yapamayabilir? Yapan kendi, denetleyen kendi; neyi doğru neyi yanlış yaptığını nereden bileceğiz. Şimdi bir de başkan olursa resmen kral!

Elinde silah olan herkes terörist mi? Polisin de elinde silah var polis terörist mi? “Ama o ülkesini koruyor” Öteki de haklarını koruyor. “Silahsız korusun”  İzin veriyor musun ki… Üniversite harçları yüksek diyen öğrencileri bile copladın. O istiyor sen vermiyorsun, adam hakkını nasıl alacak!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..