Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Sinema
 

Dünyalar Savaşı Z / World War Z

Dünyalar Savaşı Z / World War Z
 

http://yoncademirel.blogspot.com


21 aydır ara vermiş olduğum sinema keyfine geri dönüş filmim Dünyalar Savaşı Z. Başrolünde Brad Pitt'in oynadığı felaket senaryolu, zombili bir gerilim filmi.

Dünyayı saran ve kuduza benzer bir hastalık yüzünden şehirlerdeki insanlar kaçış halindedir. Uzakdoğu'dan başladığı düşünülen hastalık hava yoluyla seyahat yapanların taşıyıcı olması sayesinde dünyaya yayılmıştır. Amerika kıtasına ulaşan hastalıkla ilgili yetkililerin elinde net bir bilgi olmamakla birlikte insanları uyarmaya başlamışlardır. Eski Birleşmiş Milletler ajanı olan Brad Pitt ise ailesiyle daha çok vakit geçirmek amacıyla işinden ayrılmıştır. Eşi ve kızlarına evde yemek yaparak oyalanan Gerry (Brad Pitt) kahvaltıda haberlerde yine hastalığın yayılımını izler. Alışverişe doğru yola çıkan aile yolda trafikte kalırlar ve anlamadıkları bir şekilde hızla polis motosikletleri geçip gider. İleride insanlar kaçışmaktadır. Dolayısıyla trafikteki tüm araçlar oldukları yerde kalırlar. Arabaların birbiriyle çarpışıp kaza yapmasını fırsat bilen aile tam gaz ilerler, ta ki başka bir araca vurup durana kadar. İndikleri yerde hızla koşmaya devam ederler. Arabaların içine saklanan insanlara zombiler saldırmaktadır. Camlara kafalarını çarpıp içeri giren zombiler ısırdıkları insanları da kendilerine benzeterek çoğalarak ilerlerler. Bir tane boş karavan bulan aile kendilerini bu karavana atıp hızla şehirden kaçmak üzere yol alırlar. Yolda Birleşmiş Milletler genel sekreter yardımcısı dostu Thierry'yi arayan Gerry ondan kendilerini güvenli bir yere alması için yardım ister. New Ark'a gelen aile marketten hızla yiyecek bir şeyler alır, tekrar karavana dönmek için dışarı çıktıklarını karavanın yerinde olmadığını fark ederler. Yine kaçmanın vakti gelmiştir. İspanyol asıllı bir ailenin dairesine sığınarak tehlikenin geçmesini ve Thierry'nin yolladığı helikopterin onları kurtarmasını beklemeye koyulurlar. Giderken aileye kendileriyle gelmesini teklif eden aile reddedilir. Çatı katına çıkıp kendilerini almaya gelen helikoptere ulaşmaya çalışan ailenin işi hiç de kolay değildir. Zombiler apartmanın içine girip yukarı kadar çıkmayı başarırlar. Helikoptere zorlukla binen aile İspanyol ailenin zombi olmadan kalabilen oğlunu da yanlarına alarak bir uçak gemisine doğru giderler. Uçak gemisinde bu işi çözmek için uğraşan yüzlerce personel ve personelin ailesi bulunmaktadır. Thierry işi bırakmış olan Gerry'ye hastalığa çare bulmaya çalışan doktora eşlik etmesi gereken bir iş teklif eder. Gerry ailesiyle kalmak istemektedir. Fakat gemide kalmalarının tek şansı Gerry'nin işi kabul etmesidir. Bu durumda Gerry doktor ve diğer ekiple yola çıkar. Dünya'nın belli köşelerini gezen Gerry hastalığa çare bulmaya uğraşır.

Zombilerle ilgili olmasına rağmen son dakikasına kadar heyecanla izlenen film ara ara gerilim yaratan sahneleri ve bitmek bilmeyen temposuyla sizi alıp götürüyor.

İyi seyirler dilerim.

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 68
: 411
Kayıt tarihi
: 18.08.12
 
 

10.kuşak İstanbullu bir ailenin en küçük çocuğuyum. Hayatım hep İstanbul'da geçti. Üniversite ve ..