Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Dünyamızda kuraklık sorunu ve etkileri

2007 Aralık ayının son günlerine geldik. Önümüzdeki yaz bizi ne gibi süprizler bekliyor tam bilemiyorum.Ancak geçtiğimiz yaz , bize gelecekle ilgili bir fikir verdi sanırım.Biraz daha tasarruflu tüketim vb. bir takım tedbirler konuşulacak ve uygulanmaya çalışılacaktır. Başarılı olunursa sıkıntı yok demektir.İstatistiki verilere göre dünya böyle giderse önümüzdeki on yılda 48 milyon m2 daha kuraklaşacak ve bu da yaklaşık 800 milyon kişiyi etkiliyecek.Peki hiç düşündük mü toptan bir çözümü varmı bu işin ? Varsa üzerime düşen nedir ? Kuraklığı önlemek için fidan dikmek faydalı olabilir mi ? yada benzeri şeyler nelerdir ?

Tahminim aklımızdan geçirdik ama herhalde uygulamadık. Evet aklımızdan geçirip ama uygulamadığımız hususlar bir süre sonra karşımıza sorun olarak çıkıyor.O zaman çözümde basit.Sorunun değil çözümün parçası olarak bir şeyler yapmak.Ağaç dikmemiz gerekiyorsa dikelim.Bilinçlenmek için bilgi alalım.Piknik yaparken çevremizdekileri uygun bir lisanla uyarmak gerekiyorsa uyaralım.Şimdi şunu diyebilirsiniz.Bir çok afette profosyonelce çalıştım diyorsun. İyi de bunların afet ve yönetimi ile ne ilgisi var diyenler çıkabilir.Evet var. Bilinçlenme toplumun her kesiminde belli düzeyde olursa sorunlarda o kadar az olacaktır.Böylelikle bizde, çocuklarımızda daha temiz ve güvenli ve az sorunlu bir dünyada yaşayacağız.

Bu yazıyı yazarken çıkış noktam; insanlar daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya istiyorlar. O zaman çözümünde yine bizde olduğunu vurgulamaktı.

yorumlarınızı bekliyorum.

 
Toplam blog
: 6
: 4400
Kayıt tarihi
: 21.12.07
 
 

AFET YÖNETİMİ Afetler ve hareket tarzı ile ilgili 15 yılı aşkın süredir profosyonelce çalışmaktayı..