Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

28 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Dünyamızı koruyalım

Dünyamızı koruyalım
 

Dünyamızı koruyalım


2006 yılıydı. Aylardan Haziran. Öykü okuldan çıkmış, arkadaşlarıyla saçma muhabbetler içerisinde, umursamaz bir şekilde kendisine “ama 2 dakika lütfen” diyen Greenpeace'cilerin yanından “hayır” diyen bi el hareketiyle geçer. Bunu takip eden 2 saniye içerisinde beyninde oluşacak imgeleri ve hissedeceği pişmanlığı tahmin etmeksizin attıgı ilk adımdan sonra kalbinde bir sızı, karında bir hareketlenmeyle, gerisin geri koşarak yeşil tişörtlü Greenpeace'cilerin yanına geri döner. “Bi dakka pardon siz napıyosunuz, ben sizi biliyorum, ben napabilirim, ofise geleyim, bulaşık yıkayım, fotokopi çekeyim” diye başlar Greenpeace'deki yoluna.

Yüzyüze projesiyle devam eder, gönüllü olur, elinden geleni yapmaya çalışır, çünkü bu dünyada bir şeylerin hatta hiçbir şeyin yolunda gitmediğini düşünür, bunlar için bir şey yapmalıdır, ne yapılacağını bilemez ama doğru yerde olduğunu hisseder, çünkü onun gibi düşünenler, düşündükleri gibi yaşayanlar, aslında en önemlisi daha iyi bir dünyada hep beraber yaşamak isteyenler vardır orada. İnanmakla başlar her şey. Kabullenmek, vazgeçmek çok kolay, nasılsa bir şey degişmeyecek sen ne yapabilirsin ki, en iyisi sana söylenenleri yap, sana söylenenleri izle, sana söylenenleri dinle, söylenenleri giy, oku, çalış, yaşlan. Hayır! Bir şeyler yapabilirsin, bir şeyleri degiştirebilirsin! Termik santraller, nükleer enerji, gdo'lu gıdalar, toksik atıklar, yanan ormanlar, katledilen hayvanlar, tahrip edilen denizler, silahlar, bombalar, ölen çocuklar olmak zorunda değil. Bunların varlığını kabul edemezsin, vazgeçemezsin, hayır demelisin! Hayır! Ben daha temiz, daha güzel bir dünyada yasamak istiyorum ve bunu hakediyorum ve hepimiz hakediyoruz.

Şimdi dört yıl sonra, geçen Cuma Beyoğlu'nda nükleere karşı imza topluyordu Öykü (bir de öncesinde Greenpeace'den arkadaşlarının hepsini aradı, gelsinler beraber toplayalım diye, orasını anlatmıyorum :) Pazar günü (belki hepimizin pazar kahvaltılarından yeni kalktığı saatlerde), Kadıköy'de imza toplamaya çoktan başlamıştık. Öykü diyor ki, gönderelim size imza kağıtlarımızı, broşürlerimizi, siz de imza toplayın çevrenizde, mahallenizde, okulunuzda ne biliyim işyerinizde. 26 Nisan'a kadar 1 milyon kişi olalım, hep beraber durduralım nükleeri istiyor Öykü, istiyorum yani işte.

İmza kağıtlarını indirmek ve bize göndermek çok kolay :)

    http://links.mailing.greenpeace.org/ctt?kn=1&m=34586468&r=MjkxMjg2NDEwNQS2&b=0&j=NjYyNTMzNjMS1&mt=1&rt=0 sayfasındaki form linkine tıklayarak, formu bilgisayarınıza indirin. Yazıcınızdan alabildiğiniz kadar çıkış alın. İmzalatabildiğiniz herkese formu imzalatın. E-posta adreslerini yazmayı unutmayın. İmza dolu formları bize gönderin.
      Formu posta yoluyla "İstiklal Cad. Kallavi Sk. No: 1 Kat: 2 Beyoğlu-İstanbul" adresine (212) 292 76 22 numaralı faksa Bilgisayarınızda tarayıp, bilgi.tr@greenpeace.org adresine e-posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Desteğiniz için çok teşekkürler!

Not: İmza toplarken çekilmiş fotoğraflarımızı görmek ve yorum yazmak için http://links.mailing.greenpeace.org/ctt?kn=2&m=34586468&r=MjkxMjg2NDEwNQS2&b=0&j=NjYyNTMzNjMS1&mt=1&rt=0 adresini ziyaret edebilirsiniz.

<ımg border="0" alt="Öykü Özer" src="http://nukleer.greenpeace.org/wp-content/uploads/2010/01/oyku_ozer_portre.jpg">

Öykü Özer


Greenpeace Akdeniz
Listeden çıkmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.
bilgi.tr@greenpeace.org Tel: (212) 292 76 19
 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..