Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '16

 
Kategori
Uzay
 

Dünyamızın şekli değişmiş olabilir; güneşten koptuğunda belki bugünkü gibi değildi

Dünyamızın şekli değişmiş olabilir; güneşten koptuğunda belki bugünkü gibi değildi
 

Kastettiğimiz değişiklikten dünyanın şekli (Küre şeklide mi, yuvarlak mı gibi) anlaşılmalı, yapısı değil. Yani bilim nereye kadar gidiyor ki, big bang bile tereddütlü… Zaten güneş patlamış, parçalar uzaya savrulmuş, nasıl oluyor da böyle düzenli geometrik bir şekil(küre) ortaya çıkıyor, bıçakla mı kestiler?

Bilim bunu önemsemiyor olabilir ama dünyamızın ilk şeklinin bugünkü gibi küre şeklinde olmayışı çok şeyi değiştirir. Şekilsiz bir cisim olsun veya diyelim ki tam yuvarlak(top şeklinde) olsun en başta iklimi A’dan Z’ye değişir. Kutuplar olmayacak mesela.

Dünyamızın şeklinin değiştiğini doğrulayan gök olaylarını bilim söylüyor. Örneğin buzul çağ. Dinozorlar devri. Yani o zaman da dünyamız bugünkü şeklindeyse bu olağanüstü olaylar niye olsun ki.

“Big bang” den sonra doğal olarak uzayın hareketliliği dinmemiştir. Dünya yörüngesine henüz yerleşmemiş, Güneş’in çekimi dengesini bulmamıştır. Diyeceksiniz ki bunları böyle atmasyon olarak söyleyeceğine al bir bilim kitabı oku. Adı bilim olunca her şey tamam oluyor değil mi? Onlarınki de tahmin.

Milyarlarca yıldır yağmurlar, fırtınalar, depremler, gök olayları… Başlangıçta dünyamızın şeklinin değişik olması bir yana görüldüğü gibi sonradan da değişim olmuştur mutlaka. Ve her ne kadar oturmuş olsa da bundan sonra da dünyamızın şekli değişecektir. Ama elbette böyle devasa bir kütlenin şekil değişikliğine uğraması o kadar kolay değil. Artı çekim gücünün kütleyi tutması hesaba katılırsa şekil değişikliği dışta değil kendi içinde olmuş olabilir. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..