Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dünyanı Güzelleştirmenin Bir Yolu Var

Dünyanı Güzelleştirmenin Bir Yolu Var
 

Dünya elimizde :) ona biz şekil veriyoruz


Hafta sonunu evde dinlenerek ve gazete okuyarak geçirmek isteyen bir adam, çocuğuna verdiği sinemaya gitme sözünü unutur. Oğlu, yanına gelip “hadi babacığım, sinemaya gidecektik bugün” dediğinde adam, işin içinden nasıl çıkacağını düşünmeye başlar. Gazetedeki dünya resmi gözüne çarpar ve aklına bir fikir gelir. Dünya resmini küçük küçük parçalara ayırarak, yapboz haline getirir. Ve oğluna eğer bu dünya haritasını birleştirirse onu sinemaya götüreceğini söyler. Adam rahatlar; çünkü dünya resmini bir coğrafya öğretmeni bile ancak akşama kadar yapabilir diye düşünür. Çocuk, 10 dakika sonra dünya resmiyle beraber dönünce, adam şaşkınlık içinde kalır. Nasıl yaptın bunu, diye sorar. Oğlu, “Çok kolay oldu, dünyanın arkasında bir insan resmi vardı, önce insanı düzelttim, sonra dünya zaten düzeldi” diye cevap verir… :)

Evet, hepimizin ders çıkaracağı basit ama bir o kadar değerli, anlamlı bir hikâye. Çoğumuz bunu biliyoruz, anlıyoruz ama nedense daha çok başkalarını düzeltmeye çalışıyoruz. Dünyamızın düzelmesi için hepimiz kendi içimize bakmalı ve kendimizle barışmalıyız. Kendimizi sevmeli ve kendimize saygı duymalıyız. İşte, o zaman dünya kendiliğinden daha da güzelleşecektir.

Yaklaşık dört yıldır buradan görüşlerimi, öğrendiklerimi, tecrübelerimi sizlerle paylaşıyorum. Amacım sizlere bir şey öğretmek değil, sizler zaten bunları biliyorsunuz. Zaten ihtiyacınız olan tüm bilgi içinizde var. Ben sadece hatırlatıyorum… :) Ve dünyamız için hep beraber daha güzel bir enerji yaratalım diye kişisel gelişime aracı olmaya çalışıyorum. Eminim ki sizler de fark ettikçe, geliştikçe etrafınızdakilere ışık oluyorsunuz. Işığımız bol olsun...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..